Heti lapszemle

Nyomoz a NAV a CÖF cége után, Mészáros Lőrinc megvette a Brendon bababoltot

24.hu: A NAV költségvetési csalás miatt nyomoz a plakátokat kiadó CÖF-cég ügyében

Miután tavaly a lap megírta, mennyit költött listaáron a CÖF–CÖKA cége, a Kövess minket 2022 Kft. az ellenzéki politikusokat lejárató plakátkampányra, Vadai Ágnes (DK) kérdést nyújtott be a legfőbb ügyésznek arról, honnan volt 1 milliárd forintja a veszteséges cégnek. Polt Péter akkor a kérdést feljelentésként értékelte, megküldte kivizsgálásra a Nemzeti- Adó és Vámhivatal (NAV) Bűnügyi Főigazgatóságának. Polt most Vadai újabb kérdésére azt közölte, hogy a NAV Bűnügyi Főigazgatóság Központi Nyomozó Főosztálya költségvetési csalás bűntette miatt nyomozást rendelt az ügyben tavaly ősszel.

RTL: Lázár Jánosék másodfokon is elvesztették a 252 milliós kártérítési pert, és 16 milliót még fizetnie is kell a teniszszövetségnek

A Szegedi Ítélőtábla mindenben helybenhagyta az elsőfokú részítéletet, így a Magyar Tenisz Szövetség másodfokon is elveszítette a volt főtitkár ellen indított 252 millió forintos kártérítési pert – értesült az rtl.hu. A döntés értelmében a szövetség tartozik Richter Attilának 16 havi bérrel, így még fizetnie is kell nagyjából 16 millió forintot. A bíróság szerint hiába állították a volt főtitkárról, hogy kárt okozott, amikor aláírt egy torna rendezéséről szóló szerződést, valójában nem járt el gondatlanul.

444: Mészáros Lőrincé lett a babacuccokat áruló Brendon

„Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100%-os tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi baba áruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek”– jelentette be közleményében a Mészáros Csoport. Az 1993-ban alapított Brendon 18 üzlethelyiséget üzemeltet Magyarországon, a baba-mama termékek kereskedelmére specializálódott áruházak között piacvezető helyet foglal el. Konszolidált árbevétele 2022-ben meghaladta a 15 milliárd forintot, alkalmazottainak száma több mint 300 fő.

Hvg.hu: Menczer Tamás nem marad külügyminisztériumi fizetés nélkül

Menczer Tamás múlt péntekig a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára volt, de onnan távozott, mert ő lett a Fidesz kommunikációs igazgatója. A csütörtök esti Hivatalos Értesítőben azonban megjelent, hogy volt főnöke, Szijjártó Péter a magyar–német társadalmi kapcsolatok fejlesztéséért felelős miniszteri biztossá nevezte ki. A biztosi munkáért ha nem is államtitkári fizetést kap, mint eddig, de a jogszabály szerint helyettes államtitkárit igen, ami a miniszterelnök döntése alapján akár havi bruttó két millió forint is lehet.

Népszava: Megszólalt az ORFK, korrupció miatt több tankerületi vezető ellen is nyomoznak

Vesztegetés elfogadása és sikkasztás bűntettének megalapozott gyanúja miatt továbbra is tart a nyomozás két tankerületi igazgatót érintően a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságon és a Dunakeszi Rendőrkapitányságon. Egy harmadik esetben, amelyben ugyancsak egy tankerületi vezető volt érintett hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt, megszüntették a nyomozást idén január 18-án, mert a nyomozóhatóság szerint mégsem történt bűncselekmény – tudta meg a lap az Országos Rendőr-főkapitányságtól (ORFK).

Címlapkép: Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke és Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF-CÖKA szóvivője (fotó: CÖF/Facebook)

Megosztás