Heti lapszemle

Rekordprofit Mészáros Lőrinc cégénél és luxus lombkorona-sétány Zalában

Magyar Hang: Rekord profitot könyvelhetett el tavaly a Mészáros-féle Opus

Egy év alatt megduplázta profitját a Mészáros Lőrinc résztulajdonában álló OPUS GLOBAL Nyrt., így történelmi csúcsot jelentő, 45 milliárd forintos nettó eredményt ért el a szintén rekord, 686 milliárd forintos árbevétel mellett. Lélfai Koppány, az OPUS GLOBAL Nyrt. vezérigazgatója az éves beszámolót értékelve kiemelte: „minden téren büszkék lehetünk a tavaly elért eredményeinkre, hiszen a rendkívül nehéz külső körülmények ellenére értünk el rekord árbevételt és nyereséget. A menedzsment részéről így jó döntésnek bizonyult, hogy az elmúlt évek jelentősebb akvizíciói után, a szinergiák kiaknázását helyeztük a fókuszba”.

Direkt36: Kiszivárogtak az MCC luxusköltései a 100 milliós téli tábortól a kirívóan drága fogadásokig

A Fidesz-közeli Mathias Corvinus Collegium (MCC) 2020-ban egy kormányhatározattal megkapta a Mol Nyrt. és a Richter Gedeon Nyrt. részvényeinek 10-10 százalékát, amelyek összesen körülbelül 420 milliárd forintot érnek. Az MCC ezek hozamából finanszírozza a működését, 2022-ben 36 milliárd forintot vettek fel osztalékként. Emellett több mint százmilliárd forint közvetlen állami támogatást és ingatlanokat is kaptak. A Direkt36 most adatokhoz jutott az MCC költéseiről, melyek között drága fogadások és külföldi tanulmányutak, valamint milliós ösztöndíjak is szerepelnek.

444: Itt az új őrület, a virtuális élménnyel felturbózott lombkoronasétány 3,9 milliárdból

Zala vármegye sem marad nem mindennapi projektek nélkül, melyek annyira előrehaladott állapotban vannak, hogy már a kivitelezőket is kiválasztották két közbeszerzési eljáráson. A projektek összköltsége megközelíti a nettó 8 milliárd forintot: az egyik „Misztikus erdő” néven fut, és nettó 3,9 milliárd forintba kerül, Eszteregnye-Obornak a helyszín; míg a másik, a „Smart forest Interaktív Kaland- és Mesepark” ennél egy fokkal kevesebből, nettó 3,8 milliárd forintból készül el, és Eszteregnyén lesz megtalálható.

Szabad Európa: Letelepedési kötvény helyett ingatlanvásárlás: újabb aranyvízum-osztogatásra készül a kormány

A letelepedési kötvényhez hasonlóan könnyen megszerezhető tartózkodási engedélyt kínál júliustól a kormány a külföldieknek, ezzel friss pénzt a számára fontos hazai üzleti köröknek. Ahogy a korábbi program, ez is főleg kínaiaknak szól, akik már tűkön ülve várják az indulását. Állampapír helyett most lakást kell vásárolni vagy ingatlanalapba fektetni – ezek tulajdonosai között ott a NER-elit. A magyar államnak semmilyen előnye nem származik az üzletből, viszont ismét drágulhatnak a nagyvárosi ingatlanok; más EU-országokban ezért is hagytak fel az ilyen letelepedési programokkal.

24.hu: A Völner-Schadl ügy végére Mészáros Lőrinc vette meg az ügyészséget őrző céget

„Minket egy külsős őrző-védő szerv véd, akiknek kötelező beírni azt, ha egy külsős ember itt van. Ha bent járt, ki fog derülni. Ha nem járt bent, az is ki fog derülni a nyomozás során” – mondta március végén Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője a sajtótájékoztatóján, amit Magyar Péter kihallgatása kapcsán tartottak. A Fürcht által hivatkozott őrző-védő cég, amely a Központi Nyomozó Főügyészség öt irodaépületét védi, a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft. (Testőr Kft.), amit 2022 nyarán Mészáros Lőrinc cége, a Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. vett meg.

Címlapkép: Mészáros Lőrinc (fotó: Puskás Akadémia / Facebook)

Megosztás