Heti lapszemle

Drágult a vadászati kiállítás kommunikációja, a Fidesz beindítaná a pártalapítvány-bizniszt

24.hu: Újabb félmilliárd forintot toltak a vadászati kiállítás kommunikációjába

Tovább drágul az Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás: a plakátkampányokról is ismert Balásy Gyula cégei most egy 500 millió forintos keretmegbízást (pdf) tettek zsebre a rendezvény kommunikációs feladatainak ellátására.

Hvg.hu: „Rablóprivatizáció” – felvásárlási hullámot is hozhat az új lakástörvény

Ha az Országgyűlés elfogadja, jelentős kedvezménnyel juthatnak lakáshoz azok, akik most önkormányzati bérlakásban laknak, függetlenül attól, hogy egy penészes, nyirkos ingatlanról van-e szó vagy egy műemlékről a Budai Várban.

444: A Fidesz beindítaná a pártalapítvány-bizniszt

Az eddigi szigorú korlátozásokon lazítva lehetőséget adna a Fidesz a pártalapítványoknak arra, hogy belevessék magukat az üzletelésbe. A Momentum szerint a törvényjavaslat elfogadása esetén a pártalapítványok működése drasztikusan átalakulhat, az eddigi szűk tevékenységi kör helyett vagyonkezelő, holding-szerű gazdasági struktúrák létrejötte valósulhat meg.

Magyar Narancs: Közel tízmilliárdot küld a kormány egy horvát templom és iskola újjáépítésére

Összesen 9,5 milliárd forinttal támogatja az Orbán-kabinet Horvátországot a tavaly decemberi földrengés utáni helyreállításban – derül ki a még kedden este közzétett Magyar Közlönyből. A kormány két beruházásra: a petrinjai 1-es számú általános iskola és a žažinai Szt. Miklós és Vitus templom újjáépítésére küldött pénzt, mindkét épület komolyan megrongálódott a Richter-skála szerinti 6,3-as erősségű földmozgásokban. A forrást a Miniszterelnökség biztosította, és a Hungary Helps-Program keretében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet fogja felhasználni.

Telex: Pártjától ellopott pénzből vehetett magának házakat otthon a Budapestre menekített észak-macedón exkormányfő

A pártkasszából megszerzett pénzeket felhasználva, egy belize-i offshore cégen keresztül vásárolt ingatlanokat Skopje közelében a magyar kormány segítségével Budapesten bujkáló észak-macedón exkormányfő az ország Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészségének vádja szerint – írta a Balkaninsight.com. A szerdán hivatalossá tett vád szerint három nagy értékű elővárosi ingatlanról van szó Vodnóban és két lakásról Krusevóban. Az ingatlanok összértéke másfél millió euró (540 millió forint).

Megosztás