Heti lapszemle

Eladja az állam a balatoni kikötőket, és további 1,6 milliárdot költ a vadászati kiállításra

Népszava: Gigabiznisz a Balatonnál: lepasszolja vitorláskikötőit az állami hajózási cég

Eladná a balatoni vitorláskikötők üzemeltetési jogát a Balatoni Hajózási Zrt., a cég emellett kikötőket zárna be, kempingeket, szállodát és hajókat adna el, valamint elbocsátásokra is készül, derült ki a lap birtokába került dokumentumból. A cég 11 vitorláskikötőt üzemeltet a Balatonon összesen 1800 férőhellyel, ám a tervezet szerint „az elmaradt karbantartási munkák következtében szinte minden kikötő felújításra, fejlesztésre szorul”. A Bahart 2023-ig 2,2-2,8 milliárd forint bevételt remél a bérleti jogok értékesítéséből.

Mfor.hu: 1,67 milliárdot kapott Semjén Zsolt vadászati kiállítása

Újabb forrást biztosít a kormány a Semjén Zsolt nevével összeforrt, 2021. évi „Egy a  természettel” Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállításhoz kapcsolódó rendezvénysorozat előkészítésére és megvalósítására – derül ki a csütörtök késő este megjelent Magyar Közlönyből. Legutóbb tavaly novemberben adott a kormány pénzt a rendezvényre: akkor 2 milliárd forintot csoportosítottak át az előkészítésére.

24.hu: Rákay Philip szerezte meg a Balaton-part híres történelmi villáját

Ranolder János néhai veszprémi püspök badacsonytomaji nyaralója nemrég még Tiborcz István portfóliójába tartozott. A csaknem négyezer négyzetméteres telken álló, felújításra szoruló villaépület április elején került a Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettesének érdekeltségébe.  A Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyetteseként, valamint fideszes önkormányzatok korábbi tanácsadójaként ismert Rákay cége az Opten cégadatbázis adatai alapján azt a társaságot vásárolta meg, amelyik februárban lett a  Ranolder-villa tulajdonosa.

444: Mészáros után Tiborcz is kiszáll a NER nagy ingatlanos cégéből

Szerda késő délután a budapesti tőzsde honlapján megjelent egy közlemény, miszerint a BDPST Zrt. vevőt keres a cég által birtokolt összes Appeninn részvényre, vagyis a cég 29,3 százalékára. A BDPST Tiborcz István (Orbán Viktor veje) cége, és Tiborcz azzal indokolta a döntését, hogy az Appenin nemrég két balatoni ingatlanfejlesztési projektjéhez vissza nem térítendő állami támogatást nyert el, és nem akarja, hogy személye miatt támadják a céget.

Hvg.hu: Három idősotthonból is egyenválaszokkal hajtották el a kérdező képviselőt

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebookon osztotta meg, hogy a süttői, a tiszakécskei és a dévaványai idősotthonokból tökéletesen ugyanazt a választ küldték neki a fertőzöttek számára vonatkozó kérdésére. A válasz szó használata mondjuk túlzás, mert a 3 intézmény csupán azt közölte Hadházyval, hogy szerintük ez nem közérdekű adat, és csak az Operatív Törzsnek kötelesek megmondani.

Címlapkép: pixabay.com

Megosztás