Heti lapszemle

Bayerné titokban adta el az állami vérplazmát, újabb 150 milliárd forint kormánypropagandára

G7: Újabb 150 milliárd forintot költhet propagandára a kormány

Bár a kommunikáción korábban sem spórolt a kormányzat, most az eddigiekhez képest is egészen elképesztő összegben kötött szerződést az állam ilyen jellegű megrendeléseit összefogó Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKOH). Az elvileg spórolási céllal alapított szervezet egy 50 milliárd forintos keretmegállapodást írt alá, úgy, hogy a szerződés kétszer megújítható, azaz a tényleges keret nettó 150 milliárd forint.

Index: Büfésnek bejelentett focista, kamu edzőtábor, lehúzott szülők

Mire a taopénzek ellenőrzésének feladata átkerült a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, már 50 milliárd forint áramlott a magyar futballba. A szövetségnek külön raktárat kellett bérelnie, olyan mennyiségű iratot vettek át. Átalakították az ellenőrzés menetét, de még mindig nehéz megmondani, mennyire hatékony a módszerük. Az biztos, hogy 32 egyesületet jelentettek eddig fel, és egy esetben már vádemelés is történt.

24: Tiborczék közpénzes segítséggel építenének 200 szobás szállodát

A Tiborcz István érdekeltségében lévő Appeninn Nyrt. leányvállalata, a Pro-Mot Ingatlanfejlesztő Kft. pályázatot nyújtott be a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretein belül, a tulajdonában, illetve vagyonkezelésében álló Club Aliga üdülő területéhez tartozó kikötő fejlesztése és modernizálása érdekében. A cég egy másik pályázattal is igyekszik közpénzes segítséghez jutni : egy új, egész évben nyitva tartó hotel kialakítására kérnek pénzt a Magyar Turisztikai Ügynökségtől.

VálaszOnline: Bayerné titokban adta el multiknak az állami vérplazmát

A Bayerné dr. Matusovits Andrea által vezetett vérellátó újabb három évre eladta a nemzeti vérkészlet fontos részét. Nem írtak ki pályázatot, nem versenyeztettek újra, és nem adják ki a szerződést sem. Az ügylet látható részéből közben az utolsó magyar szereplő is eltűnt, a cégek viszont jócskán a világpiaci ár alatt jutnak az értékes anyaghoz.

ATV: Egy nap alatt összedobták Hadházy kétmillió forintos bírságát

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában jelentette be, hogy az emberek között hirdetett gyűjtéséből összegyűlt a bírság. „Egy nap alatt összeadták a kétmillió forintot az emberek” – mondta a műsorban Hadházy, aki egyúttal meg is köszönte a pénzt azoknak, akik segítettek neki. Szerinte azzal, hogy ilyen hamar összegyűlt a pénz, az emberek Kövér Lászlónak üzentek.

Címlapkép: Hírcsárda



 

Megosztás