Heti lapszemle

Jön az újabb nemzeti konzultáció és a ruandai csirketenyésztés

Index: Szijjártó megint óriási üzletekben van, csirkét tenyészthetünk Ruandában

Átfogó stratégiai fejlesztési együttműködési megállapodást írt alá Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Vincent Biruta, a Ruandai Köztársaság külügyekért és nemzetközi együttműködésért felelős minisztere. 50 millió dolláros (nagyjából 15,5 milliárd forintos)  kötött segélyhitelkeret jön létre, amelyből magyar cégek valósíthatnak meg beruházásokat az afrikai országban, például létrejön egy magyar-ruandai baromfitenyésztőcég.

24.hu: Kiderült, hány millióért buliztak Mészárosék a Puskás Arénában

Decemberben a Mészáros Lőrinc érdekeltségében lévő ZÁÉV Zrt. a Puskás Arénában tartotta a cég 70. születésnapja alkalmából szervezett bulit. A lap közadatigénylésben kérte ki a stadiont fenntartó MNSK Magyar Nemzeti Sportközpontok Zrt.-től a vonatkozó adatokat, melyek szerint a ZÁÉV nettó 2,5 millió forintot fizetett az exkluzív helyszínért. A Puskás Arénát egyébként épp a ZÁÉV építette a Magyar Építő Zrt.-vel közösen 150 milliárd forint közpénzért.

Hvg.hu: „Hát kicsoda maga, hogy engem zaklat?” – Megkérdeztük Mészáros Lőrincet a Mátrai Erőmű áráról

A lap újságírója a Fehova vadászati kiállításon megkérdezte Orbán Viktor barátjától, hogy mennyiért veszi meg tőle az állam a veszteséges erőművet, de Mészáros érzékenyen reagált: azt mondta, hogy ő nem közszereplő, hanem egy polgár, és többször felszólította az újságírót, hogy „távolodjon el” tőle. Ráadásul miután a Hvg.hu kirakta a komikus beszélgetésről készült hangfelvételt, Mészáros Lőrinc ügyvédje perrel fenyegette meg a lapot – és az összes olyan szerkesztőséget, akik szintén kitették a felvételt, vagy csak hírt adtak róla – arra hivatkozva, hogy nem járult hozzá a hangfelvétel elkészítéséhez és felhasználásához.

Privátbankár: Jókora hitelből vette meg Tiborcz István Mészárosék ötcsillagos szállodáját

Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodájának, a tarcali Andrássy Rezidencia Wine & Spa megvásárlását még tavaly novemberben jelentette be a Tiborcz István tulajdonában lévő BDPST Zrt., és most kiderült, hogy az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bank nyújtott 881 millió forint hitelt a tranzakció megvalósításához.

Magyar Nemzet: Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor

A kormányközeli lap véletlenül elsőként értesült arról, hogy a balatonfüredi kihelyezett frakcióülésen a miniszterelnök újabb nemzeti konzultációt jelentett be. A témák ezúttal „az iparággá vált börtönbiznisz, a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, a Szeviép-ügy kapcsán felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyönyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdések” lesznek.

Címlapkép: Pixabay 

 

Megosztás