Heti lapszemle

Fideszes lakások és irodák EU-s pénzből, 4 év letöltendő Mengyi Rolandnak

Egri Ügyek: Uniós pénzen vettek maguknak lakásokat, irodákat egri fideszes képviselők

Egy európai uniós programból és a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány közbenjárásával jutott ingatlanhoz egy sor egri és Eger környéki fideszes politikus, köztük alpolgármesterek, önkormányzati képviselők és polgármesterek is. Ugyanabból az EU-s programból, ugyanarra és egymáshoz nagyon közeli időben érkeztek a pénzek.

HVG.hu: Négy év letöltendő börtönt kapott a volt fideszes Mengyi Roland

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték szerdán a Fővárosi Ítélőtáblán Mengyi Rolandot, korábbi fideszes országgyűlési képviselőt. A Voldemort néven elhíresült Mengyi ügyének lényege, hogy egy uniós pályázat kapcsán 5 millió forint úgynevezett „alkotmányos költséget” kért a pályázóktól.

24.hu: Ismét édesanyja bővítette Láng Zsolt rózsadombi háza körül a telket

A II. kerületi fideszes polgármester háza az egykori SZOT-szálló helyén épülő luxustársasház mellett áll, a beruházótól vették az udvar megnagyobbítására szolgáló telket. A politikusnak nem először segít be az édesanyja, de ő nem érti, hogy ez miért érdekli a sajtót.

444.hu: Karácsony egy kiszivárgott felvételen arról beszél, hogy az MSZP-s Tóth Csaba fenyegeti a családját, szétlophatják Zuglót, és elássák, ha oda visszatér

A több részletből álló felvételen végig Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt beszél a választásról, és az azon induló néhány – mind MSZP-s – polgármester-jelöltről. Az egyik legjobb rész az, amikor Karácsony Gergely az MSZP-s Tóth Csabáról azt mondja, hogy neki „legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni”.

Index: A leggazdagabbak dézsmálják meg az új állampapír hasznát

Rendkívül népszerű a lakosság körében a Magyar Állampapír (MÁP) Plusz elnevezésű lakossági állampapír. A 2000 milliárd forintos eladott állományra mindenki büszke, boldog az ügyfél, az ÁKK, az MNB és még a forgalmazó bankok is. Valójában azonban a gazdagok járnak jól most is: hitelből vesznek állampapírt, és ezzel nagy haszonhoz jutnak.

Címlapkép: EgriUgyek.hu

Megosztás