Hírek

Hitted volna? A felcsúti intéző sameszai építhetik az új M44-et

Ezekről ne maradj le!

Paprikás hangulat, újabb front nyílt a Hosszú-Gyárfás háborúban (Átlátszó)
Nálunk mindent legalább kétszer kell átadni, hogy valamennyire használható legyen (444)
Meglepő? Mészáros sameszai építhetik az új M44-et  (Index)

Ha van 3 perced:

Újabb front nyílt a Hosszú-Gyárfás háborúban
Egyre paprikásabb a hangulat az úszó élsportolók körében: a legújabb, hogy az egyes számú világklasszis újra nekifutott, hogy elmondja véleményét a sportszövetség vezetéséről. Aztán Gyurta Dániel olimpikon – diplomatikusabban fogalmazva, de – ráerősített a mondandójára. Gyárfásék hárítanak, a politika taktikázik: félti is a jövő évi vb-t a nemzetközi kapcsolatokkal felvértezett Gyárfás befolyásától. (Átlátszó)

Nálunk mindent legalább kétszer kell átadni, hogy valamennyire használható legyen
A nemrég a felújított Széll Kálmán téren nem sokkal a júniusi átadás után már ki is rohadtak a fák, mert valamit benéztek a vízelvezetésnél, november elején pedig már fel is túrták a burkolatot. Egy szép összeállítás az állami és uniós pénzeket is felvonultató, hasonlóan pénzégető projektekről. (444)

Hitted volna? A felcsúti intéző sameszai építhetik az új M44-et
Kihirdették a közbeszerzés eredményeit az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti, 62 kilométeres szakaszának építésére. A három ütemből kettőn a kormánykörökhöz közel álló, és emiatt az új Közgépként is emlegetett Duna Aszfalt vezette konzorcium nyert. A Duna Aszfaltot általában Mészáros Lőrinc köreihez szokták sorolni, mert az egyik Duna Aszfalt-tulaj a felcsúti polgármester barátjaként ismert. (Index)

Tanácsadói szerződése helyett egy Örkény-novellát küldött György Péter
Az esztéta, az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék egyetemi tanára egy interjúban azt nyilatkozta, hogy fizetett tanácsadóként foglalkoztatta a Szépművészeti Múzeum főigazgatója és a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa. Mivel az Átlátszó a javadalmazást firtató adatigénylésekkel nem ment semmire, megpróbálta magától Györgytől megtudni, hogy volt ez a dolog pontosan. A szerződés így se lett meg, de a levelezés szenzációsra sikerült. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

A MÜPA és az Operaház vezeti az MNB támogatási listáját. Kapott 50 milliót a Kecskeméti Animációs Kft. is, amelyben tulajdonos Gattyán György „pornókirály” luxemburgi érdekeltsége is. (Átlátszó)

Felpörgetik a Paks II-t. Miniszteri rendelet alapján el lehet majd térni az Országos Atomenergia Hivatal engedélyeitől. A cél, hogy addig felépüljenek az erőművek, amíg az oroszok pénze lehívható. (444)

Nagy erőkkel újítják fel a Tiborcz Istvánhoz köthető turai kastélyt. Papíron semmi köze hozzá Orbán vejének, de állítólag az após is büszkén megnézte. Szép lesz. (Mancs)

A Belügyminisztérium közölte, nem vettek ujjlenyomatot Ghaith Pharaontól, a „professzorként” elhíresült szaúdi üzletembertől. Ez kötelező procedúra lett volna, az FBI által körözött Pharaon nemcsak vízumot, hanem tartózkodási engedélyt is kapott Magyarországtól. (Heti Válasz)

Mivel a kopaszok nem sértették meg a népszavazás rendjét, és az NVI elnöke amúgy sem utasíthatja a rendőröket, ezért az ügyészség nem nyomoz amiatt, hogy az NVI elnöke mégis elküldte a rendőröket. (444)

Az olasz miniszterelnök szerint, ha az EU Unió egyes tagállamai falakat építenek és csak akkor szolidárisak, amikor pénzt kapnak, akkor lehet, hogy megvétózza a támogatásaikat. (24)

Habony Árpád állítólagos festőbarátnője a Sotheby’s szerint nagyon eladható. A főleg klasszikus és klasszikus modern mestereket, illetve befutott kortárs alkotókat tartalmazó listán ott szerepel a 24 éves pályakezdő. (444)

700 millió mobilt, autót és okoskütyüt lehallgatnak Kínából. A mobilok névjegyeket, híváslistákat, helyadatokat küldenek el a gyártónak. (Index)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás