Hírek

Szöges dróttal védik a tanösvényt, miközben katolikus luxusétterem nyílik Szegeden

Ezekről ne maradj le!

Egy forintért megmondom (HVG)
Szöges drót és fegyveres őrök védik, mi az? Hát persze, hogy tanösvény (Átlátszó)
Katedrális néven nyit luxuséttermet a püspök Szegeden (DélMagyar)

Ha van 3 perced:

Egy forintért megmondom
Titkolja a kormány mennyire becsüli a Puskás Ferenc Stadion tervezésére és kivitelezésére szánt összeget: a Közbeszerzési Értesítőben 1 forintot írtak az összeghez. Csak a bontás került 4 milliárd forintba, amit a ZÁÉV és a Föld-Trans 2001 Kft. konzorciuma. A stadion befogadóképessége 60 ezer fő lesz, de a kisebb 40-45 ezer főt befogadni képes elődje is csak különleges alkalmakkor telt meg, így nem tudni, hányszor tölti majd be teltház a sportlétesítményt. (HVG)

Szöges drót és fegyveres őrök védik, mi az? Hát persze, hogy egy tanösvény
Hatvan városa vonzza az uniós forrásokat. Egy ilyen támogatásból készült el most egy tanösvény, ahova azonban lehetetlenség bejutni. A hatvani fideszes országgyűlési képviselő Szabó Zsolt, az ő minisztériuma folyósította a támogatást és közvetetten az ő rokonáé a terület, a pályázatot bonyolító egyesületet pedig az ő embere vezeti. (Átlátszó)

Matolcsy barátnője elveszti az állását
Nem kell aggódni, Vajda Zitának ezen felül is van három vezetőségi pozíciója és a jegybanktól is kap fizetést, de a Magyar Nemzeti Bank alapítványai körüli átszervezése miatt elveszti egyik igazgatósági tagságát. A változtatás apropója, hogy az alapítványok saját belsőellenőrzési rendszert vezettek be, ezért megszűnnek a felügyelőbizottságok. és az igazgatósági pozíciókat a jövőben belsős emberekkel kívánják feltölteni. (Figyelő)

Egy Soros-közeli bankár tárgyalt Rogán bizalmasánál, Kertész Balázsnál
A Soros-alapítványnál dolgozott 12 évig az egyik grúz üzletember, akit pénteken videóztak le Rogán bizalmasa előtt. Irakli Rekhviashvili és két másik grúz társa, a letelepedési kötvénybizniszben érdekelt Shabtai Michaeli, illetve Nika Gilauri volt grúz kormányfő egy olyan erőműépítési projektet is említenek Rogán bizalmasának Aulich utcai irodája előtt, melyhez a magyar Eximbank hitelét is fel akarják használni. (Index)

Ha van még két perced:

Katedrális néven nyit luxuséttermet a püspök Szegeden, a Szegedi Dómhoz tartozó látogatóközpontot 2,1 milliárd forint uniós és állami forrásból történő felújításakor alakították ki (Délmagyar)

Rogán Antal pozícióját erősítik az ellene irányuló támadások Orbán Viktor szerint. A kormányfő megjegyezte, hogy a kormányon belül a teljesítmény számít, “blöfftámadásokkal” nem foglalkozik. (Figyelő)

A Legfőbb Ügyészség 8,6 millió forintért vett adatbányász szoftvert, hogy fel tudja dolgozni a Quaestor-ügyben felgyülemlett információmennyiséget. (Átlátszó)

Most már hivatalos irat bizonyítja, hogy az Országos Roma Önkormányzat elnökének nem volt szüksége, az egyébként 6 évre kötött lízingszerződéses, luxus-Mercire. (MNO)

A NAIH szerint is jogszerűtlenül járt el Rogán Antal hivatala, amikor nem küldte el email-ben az Átlátszó által kikért közérdekű adatokat, ezért felszólította, hogy küldje meg azokat. (Átlátszó)

A Freedom House szerint többek között Magyarországon is romlik az internetszabadság. (HVG)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás