Hírek

Nem jön a pénz az uniós csapból – majd a felcsúti karbantartóhad megszereli!

Ezekről ne maradj le!

Perrel kell végrehajtatnunk az infotörvényt a Bírósági Végrehajtó Karnál (Átlátszó)
Brüsszel félti a pályázati pénzeket, a kormány kérni se meri (Portfolio)
Seregnyi alkalmazottra kap állami támogatást a felcsúti fociakadémia (Index, 444)

Ha van 3 perced:

Perrel kell végrehajtatnunk az infotörvényt a Bírósági Végrehajtó Karnál
Bepereli az Átlátszó a Magyar Bírósági Végrehajtó Kart, mert titkolja a gazdálkodásával kapcsolatos adatokat. Annak ellenére nem adja ki a dokumentumokat, hogy még a Nemzeti Adatvédelmi Hatóság is felszólította az adatigénylésünk haladéktalan teljesítésére. A birtokunkba került három számla szerint idén pár nap alatt 725 millió forintot költöttek kommunikációra a végrehajtók. (Átlátszó)

Brüsszel félti a pályázati pénzeket, a kormány kérni se meri
Miközben itthon már ezermilliárd forintnyi uniós pályázati támogatást fizetett ki saját zsebből a kormány, egy árva eurót nem kaptunk az 2014-2020-as időszak forrásaiból az EU-tól (az előlegeket leszámítva). El se merték küldeni a számlákat Brüsszelbe, mert azt se tudják, kifizetnék-e azokat. Az Európai Bizottság ugyanis több ponton kifogásolja a magyar rendszert, például az állami pályázatértékelői rendszert és a döntési mechanizmusokat. (Portfolio)

Seregnyi alkalmazottra kap állami támogatást a felcsúti fociakadémia
Állami támogatást kért a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia látvány- és csapatsport támogatása címén 112 alkalmazott bérének felére. Évente nagyjából százmillió forintot kaptak többek között 22 főállású takarító és 23 karbantartó után. Közben a legjobbnak minősített debreceni akadémia négy ember után kért pénzt, de nem kapott semmit. A felcsúti focicsapat egyébként kínlódik, ki is rúgták a szakmai vezetést. (Index, 444)

Rogán Antalnak nem annyira ment az Egyenes Beszéd
Az ATV-ben mentegette a letelepedési kötvényeket és helikopterezős ügyét Rogán Antal. A propagandaminiszter megint perrel fenyegetett meg mindenkit, aki a magánútjáról ír. A kötvényprogramról több problémás állítása volt, például hogy a vásárlók csak ötéves tartózkodási engedélyt kapnak, utána „mehet mindenki, amerre lát”. Valójában véglegesnek tekinthető, csak nagyon indokolt esetben visszavonható letelepedési engedélyhez jutnak. (ATV, MNO, 444, 444)

Mészáros wellnesshoteljében konferenciáznak a pénzügyi ellenőrök
Nemrég vette meg a felcsúti polgármester cége azt a balatonalmádi szállodát, ahol a Magyar Pénzügyi – Gazdasági Ellenőrök Egyesülete éves konferenciáját rendezik. A szervezet elnöke az Állami Számvevőszék első embere, helyettesei a jegybank alelnöke és az adóhatóság vezetője. A tagok éves díjat fizetnek, de az egyesület nagyrészt a közpénzből működő, állami szervezetek támogatásából tartja fenn magát. (Magyar Nemzet)

Ha van még két perced:

A Hódút és a Duna Aszfalt építheti az M4-es egyik szakaszát. A 13 milliárd forintra becsült munkánál kétmilliárddal drágább ajánlat lett a befutó. (Átlátszó)

A becsült ár másfélszereséért építik kormányközeli cégek a KEF-központot, az egyiket nemrég egy olyan vállalat vette meg, amelynek vezérigazgatója Mészáros Lőrinc leendő veje. (Átlátszó)

Spéder embereit kormányközeliekre, köztük a Mészáros Lőrincéknek milliárdos hitelt nyújtó bankárra cserélik az FHB-nál. (HVG)

Mindenki megnyugodhat, a TV2 vezérigazgatója szerint nincs semmiféle politikai nyomás a közpénzhitelből kormánybiztosi kézbe került tévénél. (MMOnline)

Még az idén kivezetnék a letelepedési kötvényeket és megreformálják a közbeszerzéseket, például a kritikáknak engedve egymillió forintra viszik le az értékhatárt. (Index)

Internetes eszköz segít követni, hogyan változott összevissza Magyarország gránitszilárdságú alaptörvénye a hatszori módosításával. (444)

Népszerűtlenség, hatalommánia és korszerűtlenség – ezért bukhatta el Hillary Clinton az elnökválasztási kampányt Donald Trumppal szemben. (Slejm)

Az Egyesült Államok történetének talán legdurvább elnökválasztási kampánya és Donald Trump megválasztása után már nem is tűnik annyira fikciónak a Kártyavár című sorozat. (Átlátszó Videó)

A kampány alatt is csendben gyűlik a feszültség az egymást erősítő rasszimus és szegénység, valamint az intézményes szegregáció miatt Atlantában. (Átlátszó Világtérkép)

Hónapokig támadta Donald Trumpot a magyar kormány által 1,1 millió dollárnyi közpénzből fizetett lobbista, de a választás óta már meg is kezdte a benyalást. (444, 444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás