Hírek

Úgy néz ki, törvénysértő módszerrel tarolták le a Népszabadságot

Ezekről ne maradj le!

MSZP-közeli és oroszbarát szálak a 200 milliárdos Quaestor-csődben (Átlátszó)
A ‘70-es évekből vették a gazdaságfejlesztési koncepciót Matolcsyék (Index)
Jogsértő volt a Népszabadság bezárása egy elsőfokú bírósági ítélet szerint (444)

Ha van 3 perced:

MSZP-közeli és oroszbarát szálak a 200 milliárdos Quaestor-csődben
A szocialista holdudvar is érintett a magyar gazdaságtörténet legnagyobb csalási ügyében. Gát György filmproducer – aki mostanság Tóth Bertalan, az MSZP legújabb üdvöskéjének imázsát építgeti – ugyanis szerepel az ún. 7/737-es számláról pénzt felvevők listáján. Ez lehetett az a számla, amiről megcsapolták a Quaestor-ügyfelek pénzét. (Átlátszó)

A ‘70-es évekből vették a gazdaságfejlesztési koncepciót Matolcsyék
2000-ben az első Orbán-kormány frissen kinevezett gazdasági minisztere, bizonyos Matolcsy György ambiciózus mintaprogramot rakott össze a csapatával. Tízéves távlatban tűzték ki célul, hogy 40 nemzetközileg is mérvadó gyógyfürdőközpont működjön az országban, megnégyszereződjön a vendégéjszakák száma és megduplázódjon a turisták napi költése. A kitűzött célok közül egy sem teljesült. Lehet, hogy azért, mert egy 1975-ös ENSZ-jelentés volt az alapjuk? (Index)

Jogsértő volt a Népszabadság bezárása egy elsőfokú bírósági ítélet szerint
Figyelmeztetés nélkül, a munkavállalókat becsapva, éppen ezért törvénytelenül szüntették meg a legnagyobb magyar napilapot. Mivel a Mediaworks nem kérte ki az üzemi tanács véleményét 15 nappal a lap bezárása előtt, megsértette a Munka Törvénykönyvét az elsőfokú bírósági ítélet szerint. A Mediaworks tulajdonosváltásával 12 megyei lap került kormányközelbe. Az új célpont a szintén osztrák tulajdonú Russmedia lehet, amely három megyei napilapot ad ki.  (444, HVG)

6,6 milliárd forint kormányzati propagandára
Ennyit költhetett el a Nemzeti Kommunikációs Hivatal 2016. harmadik negyedévében, amiből jelentős összeg ment el a kvótakampányra. A kiírt pályázatok legnagyobb nyertesei – ahogy az várható volt – Rogán szomszédjának, Csetényi Csabának cégei, de túlságosan rosszul Kuna Tibor vállalkozása sem járt. (Átlátszó)

Jobbikos politikusnak fedte fel magát az orosz propagandaoldal újságírója
Kétszer is találkozott a bőnyi rendőrgyilkoshoz köthető orosz propagandaoldal, a Hídfő újságírója Gyöngyösi Mártonnal, a Jobbik politikusával. Gyöngyösi szerint a férfi rendkívüli tájékozottságú külpolitikai ügyekben. A politikus a kettejük találkozójáról a sajtóban megjelent információkkal kapcsolatban titkosszolgálati adatgyűjtést gyanít. (Index)

Ha van még két perced:

Rogán Antal egy 5 csillagos dubaji hotelben szállt meg az elmúlt napokban Juhász Péter szerint. (444)

Lázár János a 660 milliós, teljesen üres Teknősházról: „Nagyon meg fogja bánni Rakamaz önkormányzata, ha szórakoznak az európai uniós forrásokkal”. (444)

Mi az: az elmúlt nyolc évben 11 milliárd forint állami támogatást kapott és a napokban alig valamivel több mint egymilliárdot adott érte egy offshore cég? A Pápai húsgyár. (Index)

115 millió uniós forintot költhet az Nemzeti Védelmi Szolgálat korrupcióellenes oktatómunkára. (Átlátszó)

Távozik Spéder legfontosabb bizalmi embere az Index.hu Zrt. igazgatóságából. (444)

Hollywood-i filmek, zombik és természetfilmek helyett kapják majd Andy Vajna csatornáit a Telekom ügyfelei januártól. (Comment:com)

Több száz ukrán bíró nyugdíjaztatta magát vagy mondott fel a mostantól kötelező e-vagyonbevallás miatt. (444)

A Swiss Leaks-ügy legújabb fejleménye: egy francia ügyész adócsalás miatt bíróság elé állítaná a világ egyik legnagyobb kereskedelmi bankját, az HSBC-t. (Guardian)

Feltörték néhány magas rangú Kreml-tisztviselő email fiókját, legalábbis ezt állítja egy ukrán hackerpáros. (BBC)

Kelet-Ukrajnához hasonlóan Szíriában is harcol egy árnyékhadsereg Moszkva akaratából. (Reuters)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás