Hírek

A koszovóiak régi álma válhat valóra: nekik is épít stadiont a magyar állam

Ezekről ne maradj le!

Hivatali segédlet: kenőpénzért lehetett önkormányzati lakáshoz jutni Újpesten (Átlátszó)
Orbán Viktor félreértett rendszere nemzeti oligarchástul (Index)
Tudományosan levezették, hogy a MET üzlete korrupció lehetett (444)

Ha van 3 perced:

A Borsot és az Echo TV-t is vinné a Fidesz
Miután a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opimus Nyrt.-hez került a Mediaworks részvényeinek 100 százaléka, az ország egyik legnagyobb és legértékesebb kiadója került kormányközelbe. Úgy tűnik azonban, hogy ennyivel nem elégednek meg: a Magyar Narancs szerint egy delegáció már elkezdett tárgyalni a Borsot, a Kisalföldet és a Délmagyarországot is birtokló Lapcom tulajdonosaival az eladásról, a Heti Válasz pedig az Echo TV-ről írja ugyanezt. (Magyar Narancs , Heti Válasz)

A Buda-Cash-csődtől a Népszabadság likvidálásáig
Nagyot aligha téved, aki a Mészáros-közelinek mondott Opimus Nyrt.-nél – a Mediaworks kiadó friss közvetett tulajdonosánál – keresi a becsődölt Buda-Cash Brókerház vagyonának többmilliárd forintos szeletét. 2014. februárban a Buda-Cash 5 százalék feletti tulajdonos lett az Opimusban, amely később 7,1 százalékra emelkedett. A brókerház bedőlésekor pedig pont ugyanekkora részesedést szerzett egy szekszárdi fideszesekhez köthető cég. (Átlátszó)

Az ügyészség újra akarja tárgyaltatni a moszkvai ingatlanügyet
Sajtóértesülések szerint első fokon tárgyaltatná újra a moszkvai kereskedelmi kirendeltség épületének eladási ügyét a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség. Arra hivatkoznak, hogy a Budapest Környéki Törvényszék tavaly szerintük rosszul értékelte a bizonyítékokat, és nem is tárta fel teljesen az adásvétel körülményeit, amikor felmentette a hűtlen kezeléssel vádolt Székely Árpád nagykövetet és bűnpártolással vádolt társait. (HVG)

Elmúltnyolcév: felmentették másodfokon a vádlottakat a Sukoró-ügyben
Felmentette az MNV Zrt. korábbi vezérigazgatóját, Tátrai Miklóst és a cég egykori értékesítési igazgatóját, Császy Zsoltot a Sukoró-ügy másodfokú tárgyalásán a Szegedi Ítélőtábla. Az MNV Zrt. 2008-ban kötött – egy Sukorón tervezett kaszinó- és turisztikai beruházáshoz kötődő – telekcsere-szerződést egy külföldi befektetői csoport képviselőjével, Joav Blum izraeli–magyar üzletemberrel. Az ügyben 2009-ben indult nyomozás. (HVG)

Ha van még két perced:

Visszautasíthatatlan ajánlat: helyi források szerint 12 milliárdos kamatmentes kölcsönt ad a magyar kormány Koszovónak stadionépítésre, ha magyar céggel végeztetik el a munkát. (Index)

Micsoda időzítés! Pont a cége felszámolása előtt passzolta át pazar birtokát Simonka György az unokahúgának, most havi 60 ezer forintért bérli azt. (Blikk)

Főként csokoládéval, kávéval és energiaitallal üzletelő áfacsalókat fogtak el a NAV munkatársai Kecskeméten, 12 embert vettek őrizetbe. (MNO)

Andy Vajna cége engedélyt kért és kapott a Médiatanácstól, hogy hat másik céggel együtt hálózatba kapcsolódhasson, így a fél országban hallgatható lesz a Rádió 1 műsora. (444)

Legálisan lopott pénzből vásárolják fel lassacskán az egész országot. Lehet, hogy a te céged lesz a következő? (Átlátszó)

Trükközik a fizetésekkel az Audi magyar partnere, egyes munkavállalók ötször akkora veszteséggel számolhatnak, mint amennyit a fizetésemelésekkel nyerhetnek. (Napi)

Nem érezte biztonságosnak a 700 ezerért szervizelt Volkswagen hivatali kocsiját az ORÖ elnöke, ezért inkább átült egy hétmilliós Audiba. (ATV)

A Transparency International korrupcióellenes szervezet fogja ellenőrizni az M6-os autópályához kapcsolódó előkészítési és kivitelezési feladatokat. (Index)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás