Hírek

Hidroterápiás futópad kutyáknak 110 millióért és egyéb megdöbbentő csalások

Ezekről ne maradj le!

Nagypályás kosárlabdázók és pártközeli vállalkozók a szolnoki nagyprojektekben (Átlátszó)
Hidroterápiás futópad kutyáknak 110 millióért és egyéb megdöbbentő csalások (MNO)
A Goldman Sachs egyszerűen nem tudott annyit kurváztatni, hogy elbukjon a bíróságon  (444)

Ha van 3 perced:

Nagypályás kosárlabdázók és pártközeli vállalkozók a szolnoki nagyprojektekben
Milliárdos fejlesztések, titkolózó polgármester, viktoriánus stílusú léghokiasztal. Szolnokon az elmúlt öt évben három építőipari vállakozás nyeri sorra a közbeszerzéseket. Bár az egyik tavaly óriási mínusszal zárt és több végrehajtás is folyik a céggel szemben, a másik kettő, egy korábban vagyon- és személyvédelemmel fogalakozó cégcsoporttal együtt, töretlenül halad előre, nem elsősorban a szolnokiak kedvében járva. (Átlátszó)

Hidroterápiás futópad kutyáknak 110 millióért és egyéb megdöbbentő csalások
Két tucat korrupciós ügyben tett javaslatot a Legfőbb Ügyészségnek az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF, 2012 óta. Idén januárban már volt egy vádemelés ezekre alapozva, a Fővárosi Főügyészség pedig meghozta a következőt. A javaslatok száma vélhetően tovább növekszik majd, ugyanis októberben, többek között, Szegedi Csanád, volt jobbikos EP-képviselő ellen is vizsgálatot indított az OLAF. (MNO)

Másfél milliárdos áfacsalás miatt javasol vádemelést a NAV
Egy szegedi könyvelőnő és férje irányította azt a bűnbandát, amelynek tagjai mintegy másfél milliárd forint áfahiányt okoztak a költségvetésnek. Adóparadicsomban bejegyzett offshore céget is felhasználtak a csaláshoz. A NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói pénzmosás, áfacsalás és okirathamisítás miatt javasolnak vádemelést. (Index)

A Goldman Sachs egyszerűen nem tudott annyit kurváztatni, hogy elbukjon a bíróságon
Gyilkossággal való fenyegetőzés, kémfilmes jelenetek, kurváztatás – ilyen történetek kerültek elő egészen aprólékos részletekkel. Mindez azután, hogy Líbia bíróságra ment a Goldman Sachs befektetési bank ellen, amely rábeszélte a tőkepiacokkal csak ismerkedő líbiaiakat, hogy vegyenek egy csomó derivatív értékpapírt. Csakhogy ezek az értékpapírok – 2008 nyara lévén – nem sokkal később semmit nem értek, Líbia pedig 1,2 milliárd dollárt vesztett. (444)

Ha van még két perced:

A NER milliárdosai új reformkor helyett csak óriási veszteséget okoztak Magyarországnak. Simicskától Spéderig. (444)

A Magyar Nemzeti Bank 1,2 milliárdot szán az elkövetkezendő négy évben munkatársainak kiküldetésére. Az előző két év kerete 450 millió volt. (HVG)

Duplázott a közbeszerzési favorit. Újabb közbeszerzést nyert el a Porsche, a mostani 1,36 milliárd forinttal több mint a duplájára duzzasztotta megrendeléseit a cég. (Átlátszó)

Itt kezdődnek a magyar milliomosok. Egy friss felmérés szerint, ha 7 milliónál nagyobb valakinek a vagyona, az ország gazdagabbik feléhez tartozik. (Index)

Orbán szerint amerikai titkosszolgálati játszma folyik az FBI által körözött, terrorizmus pénzelésével gyanúsított szomszédja körül. (444)

További egymilliárd forint a Colas Alterra Zrt-nek. A hirdetmény nélküli közbeszerzésen nyertes cég összesen 300 millió forinttal drágábban végzi el a pesti rakpart rendezését, mint a becsült ár. (Átlátszó)

Lezsírozták: két NAV-ellenőrt hivatali vesztegetéssel gyanúsítanak, akiket a vádirat szerint egy hentes, szalonnával és egyéb termékekkel fizetett le, hogy megtudja mikor lesz az ellenőrzés. (Index)

Kémbotrány Romániában: izraeli cég kémkedett a korrupcióellenes ügyészség vezetője ellen, a megbízást pedig vezetőjük szerint a román titkosszolgálattol kapták. (Mandiner)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás