Hírek

Brüsszel beintett a trükkös M. Gyurinak

Ezekről ne maradj le!

Orbán szomszédságában is bevásárolt az FBI által körözött szaúdi milliárdos  (Átlátszó)
Brüsszel beintett a trükkös M. Gyurinak (444, 444, Index)
Mészáros Lőrinc nem cáfolta, hogy lapot venne. Lehet, hogy a Népszabi kiadóját (HVG)

Ha van 3 perced:

Orbán szomszédságában is bevásárolt az FBI által körözött szaúdi milliárdos
A magyar belügyminiszter, és így a kormány is tudott arról, hogy az FBI  keresi  Ghaith Pharaon szaúdi milliárdost, mert az FBI az üzletember „tevékenységéről, esetleges Magyarországra történő beutazásáról soron kívüli értesítést kért”. Ez abban a levélben szerepel, amelyet Pintér Sándor írt a Szaúd-Arábiai Királyság nagykövetének, álláspontjukat tudakolva. Pharaont nem lehetetlen megtalálni, az egyik cége ugyanis Orbán Viktor kormányfő szomszédságában vett ingatlant. (Átlátszó)

Brüsszel beintett a trükkös Gyurinak
Brüsszel nem fogadja el a magyar adósság számait. Az Eurostat szerint magasabb a magyar államadósság annál, mint amit a budapesti kormány el akar hitetni. Az EKB továbbra is vizsgálja a jegybanki alapítványok kötvényvásárlásait, az elnök teljes szigort ígér, ha a magyar modell megbukik ezen. Alig néhány órával a bejelentés után, a jegybank alapítványai közleményt adtak ki, hogy megszabadultak az állampapírjaik jelentős részétől. (444, 444, Index)

Mészáros Lőrinc megveszi a Népszabi kiadóját. Vagy nem.
Semmi sem elképzelhetetlen – így válaszolt Mészáros Lőrinc arra a kérdésre, elképzelhetőnek tartja-e, hogy a következő hetekben, hónapokban újságot vagy tévét vesz. Pedig nagyon úgy tűnik, hogy napokon belül meglesz a deal. Orbán közben már tudja, hogy a Népszabadság soha nem indul újra, miközben egyben azt is mondja, hogy nincs köze a médiapiachoz. (HVG, Index, Index, Index, 444)

Tovább titkolózik a Budapest 2024 Zrt. a fesztiválköltségeiről
A budapesti olimpiai pályázatot koordináló céget augusztusban felszólította a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, hogy haladéktalanul válaszoljon az Átlátszó adatigényléékre, ám a Budapest 2024 Zrt. azóta sem küldte meg a kért adatokat. Bár a döntéshozók a kezdetektől átlátható olimpiával kampányolnak, ez a gyakorlatban eddig nem valósult meg, pedig még nem is nyerte el Budapest a rendezés jogát, csupán a pályázat második körénél tartunk. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

A Zöld Kórházat nem egy bomba, hanem a pusztító magyar korrupció rombolta le. Ilyen lett, nézegesd a képeket. (444)

Az állam egyre kíváncsibb a magyarok Google-fiókjaira, de az amerikai cég rendre lepattintja a magyar kéréseket. (444)

A Fidesz még a 2010-es kampányban ígérte meg, hogy mindenki börtönbe kerül, aki érintett a balliberális kormányok korrupciós ügyeiben. Aztán nem lett semmi. (HírTV)

Nem tekinti nemzeti ügynek a korrupciógyanús letelepedési kötvények megszüntetését a Fidesz. Pedig a Jobbik ehhez köti a kétharmad biztosítását. (HírTV)

Macedónia az egyik legszegényebb európai ország. Az országot kormányzó párt nagyobb vagyont halmozott fel, mint a kontinens leggazdagabb államaiban található megfelelői. (Global Voices)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás