Hírek

Így legyen neked is régi ismerősöd egy miniszter

Ezekeről ne maradj le!

A Népszabadság megszűnése után gazdát cserél a Népszava is (Átlátszó)
Offshore-céghálón keresztül dől a haszon a letelepedésiből (MNO)
Így legyen neked is régi ismerősöd egy miniszter (Direkt36/444)

Ha van három perced:

A Népszabadság megszűnése után gazdát cserél a Népszava is
A Jókai térre, a volt MSZP-székházba költözik információink szerint a Népszava, a Vasárnapi Hírek és a Szabad Föld, miután az újságokat a napokban veszi át a svájci Marquard-csoporthoz közeli liechtensteini cég. A Magyar Hírlap egykori tulajdonosáról sokan találgatják, vajon ő is Orbán Viktor érdekei szerint cselekszik-e, mint a Népszabadságot bedöntő osztrák Heinrich Pecina. (Átlátszó, MNO)

Így legyen neked is régi ismerősöd egy miniszter
Seszták Miklós felel miniszterként a felszámolási területért is. Egy oknyomozás most feltárta, hogy a miniszter régi kisvárdai ismerőse, Börcsök Sándor pályája néhány év alatt érdekes fordulatot vett – épp tönkrement cégek felszámolásával foglalkozik. Bár ezt a tevékenységet mindössze 130 cég végezheti, Börcsök cége és érdekeltségei is megtalálhatók ezek között. Az előzetes értékelőbizottság vezetője Seszták Miklós volt. (Direkt36/444)

Offshore-céghálón keresztül dől a haszon a letelepedésiből
Kiderült, hogy egy letelepedési kötvényeket forgalmazó hongkongi céget mindössze néhány nappal a vonatkozó törvény hatálybalépése előtt alapítottak. Az a Kajmán-szigeteki cég, amely engedélyt kapott a forgalmazásra, kiszervezte a munkát egy hasonló nevű hongkonginak, amelynek pedig Brit-Virgin-szigeteki cégek a tulajdnosoai. Így, a többszörös offshore céghálón keresztül keletkezik a letelepedésikötvény-mutyi legnagyobb haszna, kb. 110 milliárd forint. (MNO)

Feloszlatásra várnak a váci önkormányzat cégei
A váci polgármester és a képviselő-testület egyes tagjainak a lemondását követeli Nagy Péter helyi lakos, miután a Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága október 4-én meghozott végzésével elrendelte a Váci Városfejlesztő Kft. alá tartozó vállalatcsoport feloszlatását, mert a holding több éve törvénytelenül működik. Így például a kft., mint az elismert vállalatcsoport uralkodó tagja évek óta nem adott be összevont konszolidált éves beszámolót. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Kétmilliárd forintot kaszál a Swietelsky a 3-as metró felújításán. Már, ha lesz metrófelújítás persze, mert a metrópótlók tenderét egyelőre felfüggesztették. (Átlátszó)

Továbbra sem küldi az adatokat a Budapest 2024 Zrt. az Átlátszónak, pedig a NAIH már felszólította őket, hogy válaszoljanak az adatigénylésre. (Átlátszó)

Lázár János szerint nem szabad túlzott elvárásokat támasztani a politikusokkal szemben, hiszen ők éppolyanok, mint maga az ország. Köszönjük, János. (Vastagbőr)

A Kúria szerint nem voltak megfelelőek a papírdobozszerű szavazófülkék, amiket a népszavazáson két XIV. kerületi szavazókörben biztosítottak. (HVG)

Két elsőéves próbálta megvesztegetni egy spliti felsőoktatási intézményben a tanárukat, a tanárnő viszont fogta és kiszórta a 2000 eurót az ablakon, majd hívta a rendőrséget. (444 via Magyarszó)

Magyarországon háromszor annyi a végamputáció, mint a nemzetközi átlag. Mindez azért fordulhat elő, mert a biztosító többet fizet az amputációért, mint a végtag megmentéséért. (Napi)

Több orosz újságíró és aktivista kapott szokatlan értesítést a Google-től, hogy „a kormány által támogatott támadók” valószínűleg „megpróbálják ellopni” a jelszavaikat. (Global Voices)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás