Hírek

Mindent kicsavart a kegyvesztett Spéder kezéből Orbán

Ezekről ne maradj le!

Itt vannak a 420 milliárd forintos építőipari gigatender első nyertesei (Átlátszó)
A kegyvesztett Spédernek fel kellett állnia az asztaltól (444, HVG)
Kikerült egy lista, kik mentették ki a pénzüket a Quaestorból  (Index)

Ha van 3 perced:

A kegyvesztett Spédernek fel kellett állnia az asztaltól
Spéder Zoltán hatalmas lehetőséget kapott az elmúlt néhány évben Orbán Viktortól, de a miniszterelnök valamiért megharagudott rá, és mostanra szinte mindent kicsavart a kezéből. Legutóbb eladta minden részesedését az FHB-ban, amit pedig ő növesztett naggyá. Maradt az Index és a médiaportfólió, de már az se biztos, hogy az övé. (444, HVG)

Itt vannak a 420 milliárd forintos építőipari gigatender első nyertesei
Megszülettek az első eredmények a Nemzeti Fejlesztési Programiroda 420 milliárd forintos gigatenderén. A felcsúti polgármester cégén kívül megbízást kapott az EuroAszfalt Kft., Swietelsky, a Penta, és az A-Híd is. A Penta és az A-Híd két-két régióban, az EuroAszfalt háromban is nyert a térségenként 70 milliárd forintos keretösszegű közbeszerzéseken. (Átlátszó)

Gyanúsan kevés kórházi fertőzéssel összefüggő halálesetet jelentettek
Egy hete hozta nyilvánosságra az Országos Tisztifőorvosi Hivatal a kórházi fertőzések jelentési rendszerének 2015. évi összefoglaló adatait. Már ezek alapján is többen haltak meg tavaly kórházi fertőzésben, mint a közutakon. Az OTH azonban trükközik az adatokkal, és bár azt mutatta ki, hogy javul a helyzet, a valóság pont az ellenkezője. (444)

Kikerült egy lista, kik mentették ki a pénzüket a Quaestorból
Kecskeméti görgőcsapágy-üzlet tulajdonosai, az ügyészség volt sofőrje és a Quaestor szóvivőjének férje is egy nappal a Quaestor bedőlése előtt vett ki több mint 10 millió forintot a brókercégtől – ez látszik azon a listán, amit az N1 Tv hozott nyilvánosságra. A Jobbikhoz kötődő internetes tévécsatorna azt állítja, hogy a több oldalas, 333 elemű listán azoknak a cégeknek és magánszemélyeknek a neve szerepel, akik a legutolsó pillanatban mentették ki megtakarításaikat. (Index)

Tüntetés után, döntés előtt: mi várható a Rómain?
Néhány hónapon belül megtörténik az első kapavágás a Római-parton, vagyis elindul a mobilgát építése. Azt hivatalosan továbbra sem tudni, mi akasztotta meg nyár végén a projektet, így arról is csak valószínű és kevésbé valószínű feltevések vannak, hogy mi történik a következő 3-6 hónapban. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Hónapokon át tartó tárgyalások után eladják a Népszava kiadási jogát a Marquard Médiának Azt egyelőre nem tudni, hogy a leépítés hány embert érint. (MNO)

Az Országgyűlési Őrség egyik tagja randalírozott társaival a pompeji ókori romokon. Saját Facebook-oldalára is kitette a fényképet, ám az oldala szerdától már nem volt elérhető. (Átlátszó)

Egészen elképesztő módon nem kizárólag Mészáros Lőrinc szakított a legfrissebb óriásközbeszerzésen. Még néhány külföldi cég kapott a koncból. (444)

A hatósági ügyintézés szempontjából kiemelt üggyé nyilvánította a kormány a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó visontai búzafeldolgozó üzem beruházását. (Napi.hu)

Januártól távozhat posztjáról Dirk Gerkens, a TV2 vezérigazgatója, az Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozó kereskedelmi tévénél már keresik a szakember utódját. (Index)

Miután az Átlátszó megírta, hogy csak négy magyar EP-képviselő volt hajlandó részletes vagy részleges elszámolásra, az MNO is megkereste a 21 Brüsszelben dolgozó politikust. (MNO)

Három Pest megyei város kapitányának, az érdinek, a gödöllőinek és a szigetszentmiklósinak a lábára is útilaput köt Mihály István megyei rendőrfőkapitány. Váratlanul. (Átlátszó)

Milliárdokat költenek el Budapest arculatépítésére. Idén 1,9 milliárd, jövőre 3,8 milliárd forintot fordít a kormány Budapest nemzetközi városmarketing kampányára. (Napi)

A Népszabadság szerkesztősége pontról pontra cáfolja Pecina laptulajdonos állításait a megszüntetett napilapról. (444)

Focipályát és sípályát akar építtetni a Csillaghegyi strandra a fővárosi önkormányzat. A koncesszió teljes becsült értéke 685,9 millió forint. (Átlátszó)

Csaknem háromszor akkora árat közölt a Miniszterelnöki Kabinet­iroda a népszavazási kampányban postázott levelek kapcsán, mint amennyit a kormány két minisztere elismert. (MNO)

Félezer filmes akadt ki a mozifilmet cenzúrázó Kálomista Gáborra. A lényeg azonban, hogy a producerrel a NER-korszak alatt igencsak megszaladt a szekér. (Átlátszó)

Nem csupán a központilag szervezett rendszerszerű lopás a probléma az uniós támogatások körül, hanem az ellenőrzések területén is számos visszaélési lehetőség van. (Átlátszó)

Mindig is érdekelt, hogyan röpködnek ki-be a sötét alakok Svájcban? Valahányszor egy diktatúrához köthető gép leszáll Genfben, vagy felszáll onnan, posztol erről egy twitterbot. (444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás