Hírek

Hol máshol lakna Matolcsy, mint egy bankvezér luxuslakásában?

Ezekről ne maradj le!
Orbán intézte a Kehi-vizsgálatot (444)
Nem csak Rogánék szeretnek repkedni (Átlátszó)
Micsoda rendetlenség uralkodik az elhárításnál! (Nol)

Ha van három perced:

Gellérthegyi kertes villa felújításába kezdett Rogán Antal jobbkeze
Az Átlátszó birtokába került dokumentumok szerint Rogán Antal propagandaminiszter jobbkeze, a letelepedési kötvénybizniszben is közreműködő Kertész Balázs ügyvéd egy patinás, kertes gellérthegyi villa felújítását rendelte meg. Az értékes ingatlan egy két éve alapított svájci cég tulajdonában van, amely titkolja tulajdonosait. (Átlátszó)

Micsoda rendetlenség uralkodik az elhárításnál!
Egyetlen hajléktalan személy nevére vásároltak 200 ezer(!) magyar telekomos SIM-kártyát, amiből aztán egy arab tulajdonú GSM-bolton keresztül végül a párizsi terrortámadások elkövetőjéhez, Salah Abdeslamhoz is került. Abeslamék ezeken tartották a kapcsolatot az Iszlám Állam főhadiszállásával. Joggal merül fel a kérdés: ki volt az az inkompetens, aki ezt nem vette észre? (Nol, 444)

Orbán intézte a Kehi-vizsgálatot
A Társaság a Szabadságjogokért kiperelte a Kormányzati Ellenőrzési Hivataltól (Kehi) azt a levelet, amiből kiderül, hogy maga a miniszterelnök rendelte el 62 olyan civil szervezet vizsgálatát, amelyek a Norvég Civil Támogatási Alapból valósítottak meg projekteket. Orbán az erről szóló levelet 2014 májusában írta alá, 2015 februárjában épp az ilyen utasítgatásokról kérdezte egy német lap, mire ő: „ezt most hallom először”. (444, 444)

Nem csak Rogánék szeretnek repkedni. Íme, Orbánék légi járműve!
Ifjabb Orbán Győző légi bemutatóját is meghirdették azon a tavalyi repülőnapon, ahol a Rogán Antalt és családját a múlt hét végén helikopterrel fuvarozó cég tulajdonosai is parádéztak. A miniszterelnök fivére egy úgynevezett autogiro gép pilótája, a tulajdonos a család cége, a Gánt Kő és Tőzeg Kft. (Átlátszó)

Az Alkotmánybíróság elé kerül a földbérletek ügye
A kishantosi földhaszonbérleti pályázatok perét továbbküldte az Alkotmánybírósághoz a Fővárosi Törvényszék. Több kifogást is emeltek a Nemzeti Földalapról szóló törvény és a földhasznosítás rendelkezéseivel kapcsolatban: alkotmányellenesek és nemzetközi szerződésekbe ütköznek – visszamenőleg kellene megsemmisíteni őket. (Napi)

Ha van még két perced:

A Fővárosi Választási Bizottság átengedte az olimpiával kapcsolatos helyi népszavazási kezdeményezést, az országos népszavazást viszont elkaszálta az NVB. (Vastagbőr)

Óriási terve van Csepreghynek: több tízezres leépítés az állam szférában megoldhatná a szakképzett munkaerőhiányt. Szerinte csak át kellene őket képezni. (444)

Matolcsy György egy olyan luxuslakásban lakik, ami az UniCredit Bank vezérigazgatójának tulajdona. Az UniCredit egy olyan pénzintézet, amit az MNB-nek kell felügyelnie. (Nol)

Megsajnálták a migránsokat a gyerekek miatt a tiszabőiek, de azt mondták nekik, hogy nemmel kell szavazni. A faluban kiemelkedő, 75 százalékos volt a részvételi arány. (Budapest Beacon/Abcúg)

Orbán-közeli milliárdosok építkeznek a római parti hullámtéren és üdülőterületen. A Garancsi érdekeltségébe tartozó projektet ráadásul lopott fotókkal hirdetik. (Magyar Narancs)

Befolyással való üzérkedéssel vádolják Oszter Sándor színészt, úgy tudni, egy szökésben lévő üzletembernek ajánlott segítséget több millió forintért cserébe. (Blikk)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás