Hírek

Ezt gondolja a magyar: ha a NAV is korrupt, én miért ne stikliznék?

Ezekről ne maradj le!

Így mulat egy magyar úr: Rogánék a limuzinért se fizettek (NOL)
Kereskedőház-milliárdok: a Xénia-láztól a moszkvai informatikai elhárításig? (Átlátszó)
Komoly a helyzet: minden EU-pénzt megtagadhat tőlünk Brüsszel (Portfolio)

Ha van 3 perced:

Így mulat egy magyar úr: Rogánék a limuzinért se fizettek
A nyírségi celebeseményre helikopterrel látogató Rogán családról már korábban kiderült, hogy a repülés 1,5 millió forintos költségét családi cégük számlájára intézték, készpénz fizetése nélkül. Most az is kiderült, hogy a Budaörsi repülőtéren őket felszedő német rendszámú S500-as Mercedesért sem fizettek. (NOL, 444)

Kereskedőház-milliárdok: a Xénia-láztól a moszkvai informatikai elhárításig?
Mi a közös pont a közpénz-milliárdokkal gurigázó Rogán-szomszéd, Csetényi Csaba és az Egyesült Arab Emirátus új magyar kereskedőháza hátterében? A réges-régi szociközeli Xénia-mutyi például mindenképpen az. Az új kereskedőház potom 127 milliós szerződéssel dobbant. Persze, hogy a Quaestor-ügyig érnek a szálak. (Átlátszó)

Komoly a helyzet: minden EU-pénzt megtagadhat tőlünk Brüsszel
Jelentést készít az Európai Bizottság Magyarország 2014-2020-as uniós támogatási rendszerének irányítási és kontroll mechanizmusairól. A dokumentum megállapításain fog múlni, hogy az Európai Bizottság felfüggeszti-e az összes uniós támogatás kifizetését Magyarországra, ha ugyanis elég súlyosak a megállapítások, akkor mindent leállítanak. (Portfolio)

Ha a NAV is korrupt, én miért ne stikliznék?
A NAV korrupciós és politikai botrányai miatt az elmúlt években szignifikánsan csökkent a bizalom az adóhatóságban, a kínos ügyek hatására jelentősen romlott az adómorál is, derül ki az MTA Politikatudományi Intézetének kutatásából. Az elvileg szigorúan független NAV-ot sokan hajlamosak politikai intézménynek tekinteni – és ennek megfelelően is ítélik meg. (Index)

Az év komédiájából a harmadik legnagyobb vállalateladása
Ez lett a TV2 értékesítése, amelyet egy ideig egyszerre érzett a sajátjának Simicska Lajos és Andy Vajna. A menedzsment két tagja, Yvonne Dederick és Simon Zsolt – a Forbes számításai szerint – 19,6 milliárdért adott túl a bolton, a befutó végül a filmügyi kormánybiztos lett – a per még tart. (Mediapiac)

Ha van még két perced:

Nem lehet népszavazás a budapesti olimpiáról. Elutasították az Átlátszó újságírójának kezdeményezését. A Nemzeti Választási Bizottság szerint nem egyértelmű a kérdés. (444)

Tőkét csökkent a Fidesz-közeli tőkealap érdekeltségében álló fehérgyarmati Brikett Investment Kft., amelybe rengeteg pénzt pumpáltak, de tevékenységéből alig lehetett látni valamit. (Átlátszó)

Így szórt ki 800 milliárd adókedvezményt a kormány. A cégek csak a társasági adó felét fizetik meg, de a távközlési adónak is visszajár a fele. Több megy sportra, mint kutatásra. (Napi.hu)

Sokkal többe került a migránsellenes harc, mint a kormány állította: 8,6 milliárdos kvótakampányt emleget a kormány, pedig a migrációellenes kommunikációs harcára költött összeg eléri minimum a 14 milliárdot. (Index)

Összesen közel 80 milliárd forintból gazdálkodhat jövőre a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, amiből 70 milliárd forint az állami forrás. (MMOnline)

Nő a káosz a volt milliárdos Szeremley körül, rendőrök jártak felesége cégénél. A borász és volt milliárdos üzletember súlyos csalási ügybe keveredett. (HVG)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás