Hírek

Miért nem mindegy, kivel szexel a jegybankelnök?

Ezekről ne maradj le!

Annyira szégyellősek a magyar EP-képviselők, ha milliós költségtérítés a tét (Átlátszó)
Megér-e neked 15 milliárdot a vasárnapi népszavazás? (Így írnánk mi)
Egy MNB-elnöknek még a hűtlenséggel is el kell tudnia számolni (Index)

Ha van 3 perced:

Annyira szégyellősek a magyar EP-képviselők, ha milliós költségtérítés a tét
Legalábbis amíg el nem kezdődik az Átlátszó pere az EP-képviselők juttatásainak megismerhetőségéért az Európai Parlamenttel. A képviselők havonta majdnem másfél millió forint értékű juttatást kapnak, mindezt a képviselői tevékenységük elősegítésére (pl. autó vagy irodabérlés). Az Átlátszó levelére négy érdemi válasz érkezett, kettő cinikus, de a legtöbb képviselő inkább hallgatásával üzent. (Átlátszó)

Megér-e neked 15 milliárdot a vasárnapi népszavazás?
A migrációs válsággal, a „betelepítési” kvótával és a népszavazással összefüggő kormányzati kommunikációs kiadások összesen 15 milliárd forint környékén állhatnak jelenleg. Ez több mint, amit Nagy-Britanniában a júniusi Brexit-szavazás előtt kampányra költöttek. Nem csak a maradáspárti és a távozás melletti kampány költségeit haladja meg külön-külön, hanem azok együttes kiadásait is. (Így írnánk mi)

Miért nem mindegy, kivel szexel a jegybankelnök?
Matolcsy György pozíciója megköveteli a rendszeres átvilágítást, ennek nemzetbiztonsági okai vannak. A kérdőívben ki kell térni a házasságon kívüli szexuális kapcsolatokra is, mert azok miatt könnyen zsarolhatóvá válik. Épp ezért egyáltalán nem lényegtelen, pontosan mióta tart Vajda Zita és Matolcsy György viszonya, főleg, hogy a nő több rokona is állást kapott az MNB körül. (Index)

Schmidt Máriát támadják a BIF kisrészvényesei
Korábban az Átlátszó is írt a Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. belharcairól, Spéder Zoltán, Schmidt Mária és Nobilis Kristóf ütközetéről. A kisrészvényesek, most nekimentek Schmidt Máriának, aki szerintük törvénytelen módon jutott még nagyobb részvénycsomaghoz. Spéder Zoltán kicsinálása után ugyanis a fia által is képviselt milliárdos történészasszony még nagyobb befolyásra tett szert a cégben. (HVG)

Ha van még két perced:

Voldemort Mengyi „Mennyi” Roland, aki már lemondott mentelmi jogáról, és talán szorul körülötte a korrupcióvád hurka, most 9 uniós pályázat felügyeletét kapta meg. (444)

Megkezdődött az ORÖ-s képviselők tömeges kihallgatása a NAV-nál. Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, az ORÖ korábbi elnöke nem kapott idézést a NAV-tól. (RomNet)

A magyar cégvezetők nem szívesen válaszoltak a hivatali korrupcióval kapcsolatos kérdésekre, de akik igen, azoknak a fele találkozott is már ilyennel. (444)

Kocsis Máté szerint teljesen oké, hogy munkaidőben pártkampányba kényszerítenek közhivatalnokokat. A többi csak részletkérdés és akadékoskodás. (444)

A halszagú országról szóló, műanyagból fröccsentett giccses emlékdal 50 millióba került, de év végéig azt sem tudhatjuk meg, pontosan mire ment el egy könyvtáros 25 évnyi fizetése. (HVG)

A BKK 2017-re ígéri a RIGÓ nevű elektronikus jegyrendszer bevezetését. Az Átlátszó adatigényléssel fordult a BKK-hoz, de a szerződéseket 30 nap alatt sem találták meg. (Átlátszó)

Elképzelhető, hogy Andy Vajna érdekeltségei miatt gyorsították meg egy törvénymódosítás elfogadását. Az online kaszinózás kvázi-monoplizációjáról van szó. (HVG, NOL )

Nem tudhatjuk, hogyan működnek a – Rogán Antal érdekeltségébe tartozó – letelepedési kötvényeket árusító, egyébként offshore hátterű cégek. Tállai szerint üzleti titok. (444)

Közel hárommillióan szavazhatnak a moldovai elnökválasztáson. Több olyan, a névjegyzékbe felvett szavazót is azonosítottak oknyomozók, akik már eltávoztak az élők sorából. (OCCRP)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás