Hírek

Ilyen volt Vizo utolsó mutyija strómanokkal és kurvákkal

Ezekről ne maradj le!

Mi kell egy jó üzlethet? Pénz, strómanok és kurvák (Index)
Lázár-közeli jogász épít gigantikus vadászkasélyt Hódmezővásárhely mellett (Átlátszó)
Nem virágzott fel Akarattya, pedig Matolcsy felesége a polgármester (NOL)

Ha van 3 perced:

Mi kell egy jó üzlethet? Pénz, strómanok és kurvák
Vizovicki letartóztatása előtti egyik utolsó üzlete a mutyizás tanmeséjének is beillik. Egy XII. kerületi sportközpontra próbálta rátenni a kezét Scheer Sándorral, a Market Építő Zrt. vezérigazgatójával közösen. A lehallgatási jegyzőkönyvekből rekonstruálható, hogyan alapítottak fantomcéget, és szerveztek strómanokat, hogy csak a pályázat lezárultával derüljön ki, kik állnak a cég mögött. (Index)

Lázár-közeli jogász épít gigantikus vadászkasélyt Hódmezővásárhely mellett
Hódmezővásárhely környékén a Návay Kornél vadásztársaság, aminek Lázár is tagja kiugróan nagy, Szolnok méretű terület bérlésére kapott engedélyt a következő 20 évre. Közben a város mellett, Batidán épül egy titokzatos vadászkastély, ami miatt a város egyből megváltoztatta az építési szabályokat. A tulajdonos Kulik Jenő, aki gyakran ad tanácsot a Miniszterelnökségnek. (Átlátszó)

Nem virágzott fel Akarattya, pedig Matolcsy felesége a polgármester
A település nemrég vált el Kenesétől, az első önálló önkormányzatát vezeti Matolcsy Gyöngyi. A helyiek azt hitték, hogy a polgármester miatt dőlni fog a pénz. A jegybanki alapítványok meg is vették a MÁV-üdülőt, sőt szerződést is kötöttek a Matolcsy unokatestvéréhez, Szemereyhez köthető céggel. Mégsem indult be a beruházás: a cég ellen végrehajtást kezdeményezett a NAV, Kenese pedig perel az ingatlanért. (NOL)

Simonka Györgynél járhattak a hatóságok a nyáron
A képviselőnek jutott a főszerep a dinnyekartellezési botrány idején, de ennél frissebb korrupciós ügyekben is felmerült a neve. Dél-Békésben a hozzá köthető szervezetek közbeszerzéseinél számos érdekességet találni. A pályázatokon gyakran nyertes cég, a Public Sector Kft. pedig Simonkát is a Voldemort-ügyhöz köti. A hatóságok nem cáfolták, hogy házkutatást tartottak a képviselőnél, de nem lehet tudni miért jártak ott. (Átlátszó)

Bizarr részlet Kuna Tibor cégének mindennapjaiból
Kuna Tibor cégei a Trinity és a Young & Partners csak úgy hasítanak a közbeszerzéseken. Van, hogy egy tenderen többet nyernek el, mint, amennyit más PR cégek egy év alatt keresnek meg. Előbbi pénzügyi igazgatójának mégis magának kellett takarítani az irodáját. Ezért be is perelte a céget. A magyarázat biztos nem az, hogy spórolni akartak, hiszen idénre is 12 milliárdos bevétellel terveznek.(444)

Ha van még két perced:

Andy Vajna újra ügyvezető lesz annál a kaszinó üzemeltetőcégnél, mellyel gyakorlatilag egész Budapestre nyerte el a koncessziót. Tavaly 6,1 milliárdos osztalékot termelt. (Világgazdaság)

A NAV kihallgatja az Országos Roma Önkormányzat számos dolgozóját, sőt családtagokat és külsősöket is. A botrányos “Híd a munka világába” program költéseit vizsgálják. (Figyelő)

Újra kezdeményezi a Legfőbb Ügyészség Kovács Béla EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztését. A gyanú szerint olyan gyakornokokat fizetett, akik sosem jártak Brüsszelben. (Origo)

Az uniós Leader program keretében létrehozott társadalmi szervezet elnökeként az istenmezei polgármester többek között fiktíven számlázott. Két év börtönre ítélték. (Origo)

Fideszes választókerületi elnökök levélben kérik a polgármestereket, hogy testületeikben szavaztassanak meg egy határozati javaslatot a betelepítési kvóta ellen. Listázzák azokat, akik nem teszik meg. (Népszava)

Egy 24 éves nő adóellenőrnek adta ki magát, így próbált meg kétmillió forintot szerezni. Nem sikerült, a sértett feljelentette a rendőrségen. (444)

 

KORMÁNYPROPAGANDA HELYETT VALÓDI
HÍREK

Előfizetőket keresünk – támogasd a független
tényfeltáró újságírást
havi 1000 forinttal!

 

Megosztás