Hírek

Itt az igazi magyar innováció, a totálisan sík bobpálya

Ezekről ne maradj le!

Itt az igazi innováció, a totálisan sík bobpálya (444)
Fantomberuházások, kihalt üzemcsarnokok Nógrádban (Átlátszó)
Habonyszerű jelenség a plakátpiacon (HVG)

Ha van három perced:

Fantomberuházások, kihalt üzemcsarnokok Nógrádban
Uniós pénzt nyert fantomberuházásokra bukkant az Átlátszó: gazverte húsfeldolgozó, a munkavégzés pislákoló lángocskáját mutató sajtüzem, több bezárt üzemcsarnok – mindezt alig ötven kilométeres körzetben Nógrád megyében. A nyertes cégek ezer szállal kötődnek a helyi Fideszhez, négy vállalkozás például a megyei közgyűlés alelnökének érdekeltsége. Barna János a házi disznótorosából rendszeresen küld Orbán Viktor miniszterelnöknek is. (Átlátszó)

Itt az igazi innováció, a totálisan sík bobpálya
EU-s támogatásból épült meg Berettyóújfalun, teljesen sík terepen, mesterséges lejtés kialakítása nélkül, egy állítólag elektromos bobokat használó pálya. A bobpálya a projekt sikeres lezárását követően sem üzemel. Mindez 500 millió forintba került, a kivitelező cég pedig más EU-s pályázatokat is sikeresen nyert el a térségben, a tulajdonos a helyi futsal csapat tulajdonosa is egyben. (444)

Még állnak Simicska hirdetőoszlopai
Elsőfokon érvénytelen a Fővárosi Önkormányzat szerződésbontása a Simicska Lajoshoz köthető reklámcéggel szemben, ezt állapította meg a Fővárosi Törvényszék. A cég reklámoszlopait tavaly elkezdték eltávolítani, emiatt a Mahir kártérítést is kér, az oszlopok pedig a jogerős ítéletig mindenképpen a helyükön maradhatnak. (444/MNO)

Habonyszerű jelenség a plakátpiacon
Simicska Lajos kegyvesztése után egyre nagyobb szeletet hasít a kültéri reklámok piacából a francia érdekeltségű JCDecaux. A HVG szerint a cég sikerességéhez hozzájárul az is, hogy az elődjének korábbi vezérigazgatója, egy Habony Árpád-szerű tanácsadó, Tombor András forgolódik a cég körül. A jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező tanácsadót a fővárosi cégek Voldemortjának is nevezte egy informátor. (HVG)

Ha van még két perced:

Korrupció gyanúja miatt indult kötelezettségszegési eljárás a Budapest-Belgrád-vasútvonal építésének ügyében. 550 millárd forintos beruházásról van szó, aminek a megvalósíthatósági tanulmányát 10 évre titkosították. (MNO)

A Horváth László tulajdonában lévő L.A.C. Holding Zrt.
190 millió forintért tervezi meg a 2017. évi Asztanai Szak-világkiállításon való magyar megjelenést az NGM-nek. (Átlátszó)

Minden pozíciójából felfüggesztették a Szatmáry család közokirathamisító tagját, aki diplomahamisítási ügye ellenére is meghatározó volt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában. (Nol)

4,5 milliárd forintot költött a kormány arra, hogy Magyarországra hozassa a Seuso-kincseket, most kiderült, hogy az ehhez kapcsolódó tárgyalási folyamat költségeit 30 évre titkosították. (444/MNO)

A Euronews kárára csináltak helyet a Mindig TV ingyenes csomagjában Andy Vajna tévéjének. Az esetre felfigyelt az EU csalás elleni hivatala is. (444)

Egy bolgár oknyomozás szerint a helyi önkormányzatok rendszeresen hirdetéseken keresztül vásárolják be magukat a médiába ezzel alakítva a lapok tartalmát is. (Index on Censorship)

Előfizetőket keresünk – támogasd a független
tényfeltáró újságírást
havi 1000 forinttal!

Megosztás