Hírek

Ami csak a csövön kifér: ömlenek a milliárdok a kormányzati kommunikációra

Ezekről ne maradj le!

Így tarol a viharsarok Közgépe: milliárdok a kormánymegbízott sporttársának (Átlátszó)
Ami csak a csövön kifér: ömlenek a milliárdok a kormányzati kommunikációra (444)
Fideszesek lobbiharca bénítja a metrópótlóbusz-tendert (Index)

Ha van 3 perced:

Így tarol a viharsarok Közgépe: milliárdok a kormánymegbízott sporttársának
Közel tizenhatszorosára nőtt az árbevétele a gyulai Futizo Kft.-nek 2010 és 2014 között. Majdnem minden közbeszerzést megnyertek, amin elindultak – Gyulán legalábbis. Összesen közel 1,2 milliárdnyi megbízást nyert a cég, amelynek egyik tulajdonosa, egy trafikbizniszben érintett vállalkozó. A 2011-es Várfürdő terepralin egy kormánymegbízott navigálta az autóját. Cégtársa a testvére, aki a békési kormányhivatalban a kormánymegbízott beosztottjaként a jogi főosztályt vezeti. (Átlátszó)

Fideszesek lobbiharca bénítja a metrópótlóbusz-tendert
Egyre abszurdabb fordulatokat vesz a 3-as metró felújítása idejére tervezett 150 darabos metrópótló buszflotta működtetésének az ügye. Legutóbb Varga Mihály gazdasági miniszter jelentette ki, hogy Tarlós István nem tudja az akaratát érvényesíteni a BKK felett, hiába szeretné, hogy magyar buszok pótolják majd a metrót, aztán a BKK tette helyre a minisztert, hogy ez nem így van. Totális szereptévesztés, teljes káosz, érdekkörök kavarása. (Index)

Melyik az a munkahely, ahova két évig nem jársz be, és csak utána rúgnak ki?
Két év után rúgták ki az Európai Ügyek Bizottságából Farkas Flóriánt, aki 2014 szeptembere óta 62 ülésből egyetlen miniszteri meghallgatáson vett részt, de ott sem kérdezett semmit. Nem sokat javít a helyzeten, de legalább az adófizetőknek jó hír, hogy az időközben miniszterelnöki biztossá avanzsált, így eleve csökkentett parlamenti tiszteletdíjon lévő  képviselő passzivitása szinte akciós áron volt a költségvetésnek. (Ígyínánkmi)

Számlálatlan dől a pénz a kormányzati kommunikációra
Már tavaly is elképesztő, 25 milliárd forint keretösszegből hirdethette magát a kormány és cégei, idén azonban már felső határ sincs. Nincs is rendes pályáztatás, a törvények látványosan kormánybarát cégekre vannak szabva, és szinte lehetetlen bekerülni a megbízottak körébe. Rogán és sleppje nyert Lázárral szemben. (444)

Több tízmillió dolláros tételre bukkantak egy moldovai ex-politikus pénzmosási ügyében
Veaceslav Platon üzletember lehet az egyik értelmi szerzője és lebonyolítója minden idők egyik legnagyobb pénzmosási bűncselekményének, amelynek központjában a volt orosz tömb államai állnak, élükön Moldovával. A volt parlamenti képviselőt augusztus végén adta át Ukrajna a moldovai hatóságoknak, a gyanú szerint Platon több milliárd dolláros nagyságrendben mosott pénzt. (OCCRP)

Ha van még két perced:

Oroszországban a korrupcióellenes főosztály egyik vezetőjének lakásán több mint 34 milliárd forint értékű valutát találtak. Az ügyben vizsgálat indult. (Index)

Matolcsy lehet-hogy-barátnője már május óta nem dolgozik az MNB-nél több mint másfél millió bruttó fizetésért, helyette kuratóriumi tag több alapítványban, havi százezrekért. (HVG)

Mészáros Lőrinchez köthető érdekcsoport szerezheti meg a félkész budaörsi ingatlanokat. A Gazdasági Versenyhivatal rábólintott a felvásárlásra, így tovább hízhat a felcsúti kisgömböc. (444)

Kiemelt üggyé nyilvánítja a kormány a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó visontai búzafeldolgozó üzem beruházását. (Napi)

Magyar forgóajtó: A Deloitte-hoz megy dolgozni az NGM korábbi adóügyi helyettes államtitkára. (444)

Voldemortnak sikerült akkora balhéba kevernie magát, hogy Orbán név szerint emlegette
Pedig a kínos ügyekről nem szokás ilyen nyíltan beszélni a Fidesz belső fórumain. (444)

Tömeges kirúgások az MTVA-nál. Ez már a sokadik elbocsátási hullám az állami médiánál. A hivatalos indoklás szerint 15 milliárdot fognak megspórolni a bérköltségeken. (Index)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás