Hírek

Titok és amúgy sem lehet kisilabizálni, mi az?

Ezekről ne maradj le!

Titok és amúgy sem lehet kisilabizálni (444)
Para lett a Pasa Park Csetényinek (Index)
Egyszerűen szétlopták a Jeremie-alapokat (444)

Ha van három perced:

Újabb bizonyíték, hogy durván túlárazottak az EU-s projektek Magyarországon
Nem ritka az akár tízszeres áron elszámolt projekt sem – erre jutottak a Korrupciókutató Központ Budapest szakértői. A kutatók a Benford-eloszlást alkalmazták a magyar adatokra, ebből pedig arra következtettek, hogy az egyébként piaci áron 30, 40, 50, 60 millió forintos projekteket 100-299 milliósra árazzák be. (Átlátszó)

Titok és amúgy sem lehet kisilabizálni
Nem adja ki az Országgyűlés azoknak a listáját, akik nem képviselők, nem az ő alkalmazottaik, vagy köztisztviselők, mégis állandó belépőjük van a Parlamentbe. A 444 másfél éven keresztül küzdött a listáért a bíróságon is, azonban a Kúria úgy döntött, nem közfeladat a képviselők feladatának ellátását támogató szakértői tevékenység. Az Országgyűlés még arra is hivatkozott, hogy a belépők igénylőlapjain nem jól olvashatók a nevek. (444)

Para lett a Pasa Park Csetényinek
Csetényi Csaba a vezetője annak a kommunikációs cégnek, amelyik a bevándorlóellenes kampányt is viszi. A cég az elmúlt évben összesen 12,5 milliárd forintot nyert el állami kommunikációs megbízásokra. Csetényi azt nyilatkozta, hogy már elgondolkodott azon, hogy elköltözik Rogán Antal szomszédságából a Pasa Parkból, bár az igazság az, hogy Rogán költözött később oda. (Index/HVG)

Egyszerűen szétlopták a Jeremie-alapokat
A Figyelő 250 cég adatait nézte meg, ebből kiderült, hogy az EU-s kockázatitőke-alapok kezelőinek nagyrésze nem csinál semmit, vagy mutyigyanúsan fektet be. 5 év alatt mindössze 3 milliárd forint eredményt értek el az alapkezelők, ennek a háromnegyedét pedig a tulajdonosok vették ki osztalékként. A munkahelyteremtés olyan szinten túlárazott volt, hogy egyszerűbb lett volna, ha egyből az alkalmazottakhoz kerül a pénz. (444/Figyelő)

Ha van még két perced:

Polt Péter szerint stabil, jó eredményeket mutat és kellően gyors az ügyészi munka. (444/MTI)

Tiborcz István rokonsága és Mesterházy Attila korábbi pályatársai is fognak kereskedőházakat üzemeltetni. Az Öböl-térség központi irodája Tiborczékhoz került. (Heti Válasz)

Hat év alatt közel 800 milliárd forintot költött el a kormány ellenőrizetlenül a költségvetési tartalékból, pedig az csak az előre ki nem számítható kiadásokra van. (444)

Fideszes szórólapot is osztanak az Oktogonnál járóknak, csak hogy biztosan tudja mindenki, hová kell tenni az ikszet. (Vastagbőr)

A keresztényüldözés elleni helyettes államtitkárság egyedi alapon dönthet majd arról, kit részesít támogatásban az egymilliárd forintos keretből. (444)

31 helyett 51 milliárdba fog kerülni a Kelenföld-Százhalombatta vasútvonal felújítása. A munkálatok előreláthatólag 51 hónapig, vagyis kicsit több, mint 4 évig fognak tartani. (Átlátszó)

Újabb százmilliókat költ az ’56-os emlékév külföldi reklámozására a kormány, a 849 millió forint értékű közbeszerzést Schmidt Mária alapítványa írta ki, és a MÜPA nyerte. (Átlátszó)

A Kaposvári Törvényszék elsőfokú határozatában felmentette a Gyurcsány-korszak idegen hatalom részére kémkedéssel vádolt titkosszolgálati vezetőit. (444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás