Hírek

Már meg is lenne a legértelmetlenebb uniós projekt díj idei győztese?

Ezekről ne maradj le!

Bizarr biciklis objektum épült a Zagyva partjára egymilliárdnyi uniós pénzből (Átlátszó)
Magyar letelepedési kötvénnyel üzletel a bahreini konzul (Index)
Újabb hatalmas ingatlanbizniszt bonyolítottak le az MNB-alapítványok (NOL)

Ha van 3 perced:

Bizarr biciklis objektum épült a Zagyva partjára egymilliárdnyi uniós pénzből
Hatvan területén húzták fel azt a helyiek által balesetveszélyesnek tartott részben beton, részben fa kalandpályát, amit lezárva tartanak és amit mostanra felver a gaz. Egymilliárd forint ment el a beruházásra, aminél felbukkan a Mészáros Lőrinchez közeli Duna Aszfalt építőipari cég. (Átlátszó)

Magyar letelepedési kötvénnyel üzletel a bahreini konzul
Garamvölgyi Balázs tiszteletbeli konzul onnan lehet ismerős, hogy szerepelt azon a képen, melyen Orbán Ráhel és férje bahreini látogatását örökítették meg. Garamvölgyiről most az derült ki, hogy ő jegyezte be az Afrikában és az arab országokban letelepedési kötvényekkel üzletelő cég domainjét. (Index)

Újabb hatalmas ingatlanbizniszt bonyolítottak le az MNB-alapítványok
Újabb hét, újabb milliárdos jegybanki ingatlanspekuláció. A Matolcsy György vezette intézménynél arra számítanak, hogy az Egyesült Királyság uniós kilépése után pénzügyi cégek költöznek majd Budapestre. (NOL)

Pontosan tudják, hogy politikai ügyeket tennének a különbíróságok elé
„Teljes egység van a kormány és az OBH között” – jelentette ki még múlt héten Lázár János a közigazgatási felsőbíróság tervével kapcsolatban. Azóta viszont sokat fordult a világ, az Országos Bírói Hivatal ugyanis egy 32 oldalas elemzést tett közzé hétfőn, amelyben keményen kritizálják a kormány elképzelését. (444)

A feljelentőnél dolgozott az MKB Bank által kezdeményezett büntetőeljárás ügyésze
A bank 2011 márciusában tett feljelentést, míg az ügyészi feladatokat ez esetben ellátó Kelemen József 2009 novembere és 2010 januárja között a vállalat aláírásra jogosult munkavállalója volt. A vitás ügy tétje nem kevés, mintegy 63 milliárd forint. (Átlátszó)

Nem fér bele a költségvetésbe, de a politikai nyomás miatt csak lesz új állami csatorna
Idén meg kell csinálni az új állami kulturális csatornát a politikai nyomás miatt, pedig az MTVA-nak az csak „púp a hátán”, mert költségvetési gondokkal küzd a szervezet. Az indulás költségei még nem ismertek. Az MTVA közleményben tagadta a problémákat, szerintük a közönség „egységesen és örömmel várja” az új adót. (NOL, 444)

Ha van még két perced:

Hihetetlenül olcsón, a konkurensekhez képest negyedével kevesebb pénzért építene autópályát Simicska Lajos. (444)

Az állam segít a szerencsejáték-függőkön – már ha nem az ő saját üzleti érdekei sérülnek. (HVG)

Csak a baj van a közpénz átlátható elköltésével, ezért még egy ideig nem láthatunk bele az ‘56-os emlékév szerződéseibe, ha Balog miniszteren múlik. (444)

Csak a kvóta-népszavazás után fog újra régi fényében ragyogni a Fidesz-székház – korábban szeptemberi átadásról beszéltek. (NOL)

Áll a bál a Sláger TV körül – több hazai zenész szerint jogdíj-hátralékban vannak, a csatorna szerint viszont minden rendben van. (HVG)

Kövér László házelnök véget vetett a határozatlan időre szóló kitiltásnak, az Index újságírói ismét beléphetnek a parlament épületébe. (Index)

Orbán Viktor nem áll kapcsolatban Mészáros Lőrinc vagyontárgyaival – ha határidő után is, de csak megadták a hivatalos választ. (444)

Babrált a választási költségvetéssel Nicolas Sarkozy a 2012-es vesztes elnöki kampányában a francia hatóságok szerint, amelyek bíróságra vinnék az ügyet. (444, Guardian)

Egy jemeni fegyvercsempésszel üzletelt a legnagyobb latin-amerikai fegyvergyártó, a brazil Forjas Taurus SA a vádirat szerint. (Reuters)

Ír dupla, holland szendvics – ezeket rendelik az adóoptimalizáló nagyvállalatok, míg a nemzetállami költségvetések óriási bevételektől esnek el. (Wired)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás