Hírek

Még a kukoricakonzervekből is Orbán rokonai kukucskálnak

Ezekről ne maradj le!

Így tüntesd el az uniós pályázati pénzeket a kedvezményezett cégekkel együtt (Átlátszó)
Copy-paste tanulmányok lettek a Klik-projekt milliárdjaiból (Index)
Orbán rokonai potyognak ki a külügynek elzálogosított kukoricakonzervek közül (444)

Ha van 3 perced:

Így tüntesd el az uniós pályázati pénzeket a kedvezményezett cégekkel együtt
Sok cikk jelent már meg arról, hogyan járnak pórul Magyarországon a nagyszabású építőipari projektekbe bevont alvállalkozók, akik a tulajdonképpeni munkát elvégzik. Az Átlátszó friss története sem végződik happy enddel, legalábbis azok számára, akik évek óta várnak a pénzükre, viszont képet kapunk arról, hogyan lehet több száz millió forintokat eltüntetni úgy, hogy ez a hatóságokat cseppet se érdekelje. (Átlátszó)

Copy-paste tanulmányok lettek a Klik-projekt milliárdjaiból
Ki sem írt, vagy gyanús közbeszerzéseket talált a Klik 10 milliárd forintos projektjénél Hadházy Ákos, az LMP társelnöke. Ráadásul a politikus szerint több alibitanulmányt készítettek, amelyek sok helyen szórul szóra megegyeznek egymással. A program költségvetése szerint csak bérköltségre 2 milliárd forintot fizettek, de 1,5 milliárdért vásároltak szellemi termékeket. (Index)

Pénzégetés Tokajban: szellem-élménypark épült Sárazsadánynál
Az év elején átadott „kalandpark” már most olyan látványt nyújt, mint egy szellemtanya, amit évtizedek óta élő ember nem használt. Nem nagyon van ugyanis, aki használja. A munka tavaly szeptembertől októberig tartott és 35 millió forintba került. A faluban közben az igazi probléma a mélyszegénység, az elöregedés és a 23 százalékos munkanélküliség. (444)

Orbán rokonai potyognak ki a külügynek elzálogosított kukoricakonzervek közül
Van egy furcsa cég, a Cider Alma Kft., amelynek valahogyan 3,2 milliárdos tartozása gyűlt össze  a Külügyminisztérium felügyelete alá tartozó MNKH felé. A követelést biztosító zálogtárgyak között szerepel ötmillió darab csemegekukorica konzerv és egymillió-ötszázezer darab meggykonzerv is, és nem nagyon érteni, miért jó üzlet ezt a zálogot befogadni az állami cégnek. Lehet, hogy azért, mert a kft.  egy egész cégcsoportot fog össze, ebben a cégcsoportban pedig több pozíciója is van Orbán Viktor sógorának, és az egyik leányvállalatot pedig a miniszterelnök unokaöccse vezeti? (444)

Ha van még két perced:

Az Európai Unió szerint az Apple jogtalanul kapott Írországban hatalmas adókedvezményt. Így 14,5 milliárd euróba kerülhet a cégnek a lázas adóoptimalizálás. (Átlátszó)

„Magánutakkal nem foglalkozunk” – ezzel intézte el Lázár János azt, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István a bahreini energiaminiszterrel találkozott. (444)

Megy a bruszt a Népszabi kiadójáért, de még nem ütötték nyélbe az üzletet: korántsem halad olyan könnyen a kiadó  Fidesz-közelbe zsilipeltetése, mint kezdetben tűnt. (Átlátszó)

Nem probléma a hatalmas botrány, ami az MNB-s kapcsolat nyilvánosságra kerülése okozott, büszkén mesél a VS.hu-ról az Internet Hungaryn a tulajdonos. (444)

Évi 420 millióért próbálja megtisztítani a korrupciótól a FIFA-t az új elnök, aki beleegyezett abba, hogy ne kapjon bónuszt 2016-ra. (Blikk)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás