Hírek

Ilyen a nagyvonalú magyar képviselő: neki az állami támogatás nem bevétel

Ezekről ne maradj le!

Megvádoltak hűtlen kezeléssel? Kössél még nekünk 70 milliós szerződést! (Átlátszó)
Ilyen a nagyvonalú magyar képviselő: neki az állami támogatás nem bevétel (Direkt36)
Még szerződés sincs a botrányos ‘56-os emlékdalról  (444, MNO)

Ha van 3 perced:

Megvádoltak hűtlen kezeléssel? Kössél még nekünk 70 milliós szerződést!
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja a nyíregyházi ügyészség a helyi városüzemeltetési cég vezetőjét, Bocskai Pétert. A vádirat szerint több mint 80 millió forint kárt okozott az önkormányzatnak, de így is minden korlátozás nélkül felügyelheti a céget. A polgármester bizalma töretlen: a nyomozás kezdete óta majdnem egymilliárd forint értékben kötött szerződéseket, többek között az ügy egy másik vádlottjával is. (Átlátszó)

Az állami támogatás is bevétel! Avagy kinek nem?
Előszerettel hagyták ki az országgyűlési képviselők a vagyonbevallásukból az agrártámogatásokat. Az állam által nyújtott összegeket 17-en nem tüntették fel részben vagy egészben az elmúlt öt évben, akadt olyan is, aki 12 millió forintról feledkezett meg nagyvonalúan. Bár az adatlapról egyértelműen kiderül, hogy be kell vallaniuk ezeket a támogatásokat is, többen a pontatlan útmutatót hibáztatták. (Direkt36)

Épül-szépül a királyi udvar, királyi áron
A Nemzeti Lovarda után most a Budai Várban lévő királyi Lovarda felújítását is a West Hungária Bau kapta meg. Az ára is királyi lesz, a költségvetésből finanaszírozott projektre 3,5 milliárdot szán az állam. A Nemzeti Hauszmann terv részeként megvalósuló újjáépítésben részt vesz még a Laki Épületszobrász Zrt. is, a cég legutóbb a Hild-villa felújítását nyerte el az MMA megbízásából. (Átlátszó)

Még szerződés sincs a botrányos ‘56-os emlékdalról
Az 1956-os emlékévre elkészített dal szerződéseit kérte ki a Magyar Nemzet Schmidt Máriától, aki azt válaszolta, hogy nem tudja elküldeni, mert ezek még nem léteznek. Tehát még egyszer, a dal készen van, egy szupertitkos sajtótájékoztatón be is mutatták, de a dallal villogó megrendelő azt mondja: még folynak a tárgyalások. Állítólag 50 millióba került, de a benne szereplő művészek ingyen vállalták a közreműködést. (444, MNO)

Ha van még két perced:

A DK és az Együtt gazdálkodásában is szabálytalanságokat talált az Állami Számvevőszék. (Index)

A NAV átlagosan az edzőtermek 20 százalékánál talált valami hiányosságot, októbertől nekik is kötelező az online pénztárgép. (Index)

Visszavonták a Quaestor könyvvizsgálójának minősítését olyan indokkal, aminek a nyomozó hatóság pont az ellenkezőjét állapította meg. (NOL)

Rengeteget költenek a minisztériumok, csak vendéglátásra 2,6 milliárd forint ment el az elmúlt 7 hónap alatt. (Bors)

Hiányos bevallás miatt kiérkező nébihesek találtak 700 kiló romlott húst egy üzemben, ami papíron zöldség- és gyümölcskereskedelemmel foglalkozott. (HVG)

Az Operettszínház kitért a kérdés elől, hogy miért rendelt 10 darabot is a csodazongorából, válaszában inkább rajongott egy sort a hangszertalálmányért. (NOL)

Garancsi István cége, a Market Építő Zrt. építheti a DHL 13 000 négyzetméternél is nagyobb logisztikai központját Ferihegyen.  (HVG)

Amerikai médiaszervezetek elleni orosz hekkertámadás miatt indít nyomozást az FBI, az érintettek között olyan nagy név is van, mint a New York Times. (Index)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás