Hírek

Milyen lehet egy napi 87 ezer forintos tanács?

Ezekről ne maradj le!

Amilyen erővel a hóna alá nyúltak, úgy engedik most el Voldemortot (NOL)
Csodazongorából sosem elég: tíz darabot rendel, 600 milliáért (Átlátszó)
Milyen lehet egy napi 87 ezer forintos tanács? (Napi)

Ha van 3 perced:

Amilyen erővel a hóna alá nyúltak, úgy engedik most el Voldemortot
A Voldemort néven elhíresült képviselő, Mengyi Roland miatt a Fideszben teljesen szokatlan módon, az utolsó pillanatban cseréltek le hat éve egy, a Borsod megyei 12. számú választókerületben indítandó országgyűlési képviselőjelöltet. Most viszont már úgy tűnik, beáldozzák: az ügyészség kikéri a ­kormánypárti képviselő mentelmi jogát, mert felmerült a vesztegetés, a befolyással üzérkedés és a költségvetési csalás gyanúja is. (NOL)

Csodazongorából sosem elég: tíz darabot rendel, 600 milliáért
A Budapesti Operettszínház vásárol be a Bogányi-féle hangszerekből, összesen 602 millió forintért. Ez nem jelenti azt, hogy mind a tíz hangszer az Operettszínházban lesz, a kiírásban hét magyar és három külföldi közintézmény szerepel teljesítés helyeként. A világ hangversenytermeiben egyelőre persze nem a Bogányi-zongora fut, helyette leginkább Steinway-t, Bösendorfert vagy Faziolit használnak. A magyar csodazongora árban már versenyez ezekkel. (Átlátszó)

Milyen lehet egy napi 87 ezer forintos tanács?
Sose tudjuk meg, mert hiába kérdezett rá a Napi, nem mondott semmit a  Nemzetgazdasági Minisztérium, amely a legfrissebb listája szerint négy, 5 millió forintot meghaladó szerződést kötött az elmúlt hónapokban. A kérdéses szerződés március eleje és májusi vége közötti időszakban történt tanácsadásra szólt, amiért a minisztérium 8 millió forintot fizetett. Ugyanott az Echo Tv 6,8 millió forintot kap egy magazinműsor készítéséért. (Napi)

Most a Műegyetemet perli az ÁO
Majdnem 300 ezer forintot kér a BME azért, hogy elárulja a hallgatói önkormányzat tisztségviselőinek nyújtott kifizetéseket. Más egyetemek ingyen kiadták ugyanezeket a kifizetési listákat. A BME ellen keresetet nyújtott be az Átlátszó Oktatás a Fővárosi Törvényszéken. Ráadásul a blog kezében van a NAIH nem kötelező erejű döntése, amely szerint a BME nem számíthat fel költségtérítést, az igényelt adatokat pedig rendelkezésre kell bocsátania. (Átlátszó Oktatás)

Ha van még két perced:

A balatonalmádi Ramada hotel megvásárlásával gyarapította hotelláncát Mészáros Lőrinc. Több pénzügyi zavarba került ingatlant is megszerezhet a felcsúti milliárdos. (Napi)

Most Gül baba türbéjét hozhatja rendbe a kormánykedvenc ZÁÉV mintegy 2 milliárdért. Ezúttal meghívásos eljárásban nyertek. (Átlátszó)

A korrupció jobban teljesít – avagy itt vannak egy helyen Rogán Antal legnagyobb üzletei. A feltalálómutyitól a belvárosi ingatlanpanamáig. (Ténytár)

Elképesztő tiszteletdíjakat szór el a külügy az ‘56-os emlékévben. Az ’56-os évfordulón 106 külképviselet szervez programokat egymilliárd forintból. (NOL)

Bontásra, földmunkákra és tervezésre mintegy 470 millió forintot költenek a Millenáris Park bővítéséhez. (Átlátszó)

Azért lassú a MÁV jegykiadórendszere, mert új: a Balaton partján annyit kellett várni egy áfás számla miatt, hogy közben megjött a vonat. Mindezt 1,6 milliárd forintért. (Index)

Vietnamban már a politikusok családtagjainak vagyonosodását is vizsgálni fogják az antikorrupciós küzdelem keretében. Ott is divat, ami nálunk: fiúk, feleségek gazdagodnak inkább. (VNExpress)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás