Hírek

Olyan komplex munkát végeztek, hogy már szinte nyoma sincs

Ezekről ne maradj le!

Húsz évre titkosított jelentés a kirúgott titkosszolga ügyében (Átlátszó)
„Operatívra” tették Voldemortékat, mégse volt letartóztatás  (Index)
Olyan komplex munkát végeztek, hogy már szinte nyoma sincs (444)

Ha van három perced:

Húsz évre titkosított jelentés a kirúgott titkosszolga ügyében
Egy kirúgott titkosszolga azt állítja, egyik elöljárója szexuálisan zaklatta, ám amikor ezt szóvá akarta tenni szolgálati panasz formájában, arról lebeszélték, és a történteket el akarták tussolni. Végül felmentették az állásából, a jelentést pedig, ami tartalmazza azokat a kockázati tényezőket, amik miatt nem dolgozhatott tovább, 20 évre titkosították. (Átlátszó)

A menekülő újságíró ellen indítottak eljárást
A rendőrség teszi a dolgát: néhány hete nem az üldözőket, hanem az érpataki polgármester és csapata elől menekülő újságírót igazoltatták, most viszont az Átlátszón megjelent beszámoló alapján végre eljárást indítanak – gyorshajtás miatt, az újságíró ellen. (Átlátszó)

„Operatívra” tették Voldemortékat, mégse volt letartóztatás
Már az EU-s projektpénzekkel való visszaélésre készülő gyanúsítottak is sejthették, hogy lehallgatják őket, hiszen erre utaltak telefonbeszélgetéseikben. A NAV nyomozói még azt is végignézték, ahogy Mengyi Roland fideszes képviselő kenőpénzt vett át, mégsem kaphatták el azonnal felsőbb engedély nélkül. A Voldemort néven ügyeskedő képviselő mentelmi jogának felfüggesztését már kezdeményezte a legfőbb ügyész. (Index, Index)

Olyan komplex munkát végeztek, hogy már szinte nyoma sincs
Az EU 6 milliárd forinttal támogatta a Tisza-tó rendbetételét, aminek része volt az is, hogy a mesterséges tóból kikotorják az iszapot. Az így keletkezett termék elszállítását és ártalmatlanítását úgy spórolták volna meg, hogy szigeteket hoznak létre belőlük. Ez meg is történt, csakhogy a szigetek partvonalát kevés, kísérleti esettől eltekintve nem erősítették meg, így mára többségüket elmosta a víz. (444)

Ha van még két perced:

Nem is Magyarország kedvéért írta Desmond Child az ‘56-os emlékév szabadsághimnuszát, hanem egy 2007-es, miami sportcsapatokat ünneplő dalt poroltak le szervezők. (444)

Hazaszállították az alvilág pénztárosát, Kisbandit. A férfit tavaly áprilisban fogták el Brazíliában, most több leszámolási ügyben is meg fogják hallgatni. (HVG)

Félmilliárd forintból épült kerékpáros kilátó a Tisza-tónál, csak egy gond van vele: bringások nem mehetnek fel rá, ugyanis számukra balesetveszélyes. (HVG via Népszabadság)

Az NGM által felügyelt szakiskolákban indoklás nélkül érvényteleníthet a minisztérium pályázatokat, trend lett abból, hogy a teljesen megfelelő pályázók nem nyerhetnek. (HVG)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás