Hírek

Hol lehet kétmillió euróért miniszterelnököt venni?

Ezekről ne maradj le!

Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogánnak már bele kellett volna buknia (Átlátszó)
Tovább önti az állam a milliárdokat az alapítványba, amitől pénzt követel (Index)
Tömegével vásárolhatták meg a bírókat Rióban (MNO)

Ha van három perced:

Hét korrupciógyanús ügy, amikbe Rogánnak már bele kellett volna buknia
Rogán Antal társfeltalálója annak az elektronikus aláírórendszernek, amit egyrészt egyszer már feltaláltak, másrészt amelyik többszáz millió forint uniós támogatást kapott. Az Átlátszó összeszedett további hét olyan korrupciógyanús ügyet, amik egy normális országban véget vetettek volna a politikusi karrierjének. Kivéve nálunk. (Átlátszó, 444)

Tovább önti az állam a milliárdokat az alapítványba, amitől pénzt követel
A botrányos ügyeket maga mögött hagyó egykori ORÖ-elnök, Farkas Flórián alig mutatkozik a nyilvánosság előtt, és ha teheti, elhessegeti az újságírókat. Szégyenlősségének az is oka lehet, hogy az EMMI 1,6 milliárd forintot követel egy EU-projekt miatt. A korrupciós botrányok ellenére Farkas továbbra is milliós kifizetésekben részesül. (Index)

Tömegével vásárolhatták meg a bírókat Rióban
Magas rangú bennfentesek szerint több boksz-meccset is eladtak korrupt bírók a riói olimpián. Állítólag számos bírót és pontozóbírót is megvesztegettek annak érdekében, hogy az egyik versenyzőnek kedvezzenek ítéleteikkel a ringben. A vádak szerint ezek a bírók a nagyobb világversenyek előtt összeülnek megbundázni a meccseket. (MNO)

Annyira jegyüzérkedett, hogy rosszul lett
Letartóztatták az Európai Olimpiai Bizottság elnökét, mert titokban jegyüzérkedett. A 71 éves ír sportdiplomatát azután tartóztatták le, hogy Rióban egy üzért 800 darab illegális jeggyel kaptak el. A rendőrség szerint mikor kopogtattak Hickey hotelszobájának ajtaján, a férfi megpróbált elmenekülni. Végül a szomszédos szobában kapták el. Ráadásul mikor őrizetbe vették, Hickey még rosszul is lett, ezért orvost kellett hívni hozzá. (444)

Kétmillió euróért megvették a miniszterelnököt?
Ja, nem nálunk, persze, hanem Romániában, ahol a volt miniszterelnök körül szorul a hurok. A legújabb vádak szerint akár két millió euró kenőpénzt is elfogadhatott, hogy az NFI piramisjátékról elhíresült, és azóta már börtönbe került Sorin Ovidiu Vantut a megfelelő pozícióba juttassa. Konkrétan a Duna-delta kormányzójának nevezte ki. (NOL)

Ha van még két perced:

Pintér Sándor volt cége őrizheti a Terror Háza múzeumot. A Civil Zrt. egyedüli pályázóként nyerte el a több mint 300 millió forintos megbízást. (Átlátszó)

Taxisokat ellenőriztek a Szigetnél, 10-ből 7 megbukott. Brutális: 82-ből 59-szer buktak le jogsértések, felpörgetett óra, érvénytelen papírok miatt. (Index)

Mészáros Lőrinc nem bírta tovább a megaláztatást, amiért Orbán strómanjának nevezik, és beperelte (polgári peres eljárással) az Együtt pártot. (Népszabadság, 444, Index)

Több mint 25 millió forintért készülnek a “Migrációs helyzet kiváló kezeléséért” elnevezésű kitüntetések. A HM hidetmény nélküli eljárással bízta meg a kivitelezőt. (Átlátszó)

Bűncselekmény hiányában a rendőrség megszüntette a nyomozást a választási iroda kopaszai ellen. Ami ott történt, az Magyarországon nem esemény. (444, 444)

Vizoviczki és a Fidesz kapcsolata lehet, hogy már az óvodában elkezdődött, az azonban biztos, hogy Orbán 2007-ben Vizo egyik klubjában értékelte az őszödi beszédet. (Átlátszó)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás