Hírek

Pont kapóra jött a fideszeseknek, hogy „elveszett” Vizo levele

Ezekről ne maradj le!

Nincs meg a Fidesz-alelnök Vizoviczki-levele az ügyészségen (NOL)
Így nyomta le a bulinegyed a diszkókirályt, vagy mégsem?  (Index)
A Bizalom Zrt. őrizheti a menekülteket mintegy 480 millió forintért (Átlátszó)

Ha van 3 perced:

Nincs meg a Fidesz-alelnök Vizoviczki-levele az ügyészségen
Pedig Kubatov Gábor korábban azt állította, hogy a Vizoviczkitől kapott levelet átadta a bűnüldöző hatóságoknak. Titkára most már azt mondja, hogy Kubatov azt egy szóval sem mondta, hogy a levelet az ügyészségnek adta volna át. Vizoviczki interjút adott egy kormányközeli portálnak, amiben a vele kapcsolatba hozott Rogánt Antalt és Kubatovot is kimosdatta. (NOL, 444)

Így nyomta le a bulinegyed a diszkókirályt, vagy mégsem?
Vizoviczki hatalmát elsőként nem a politika vagy a rendőrség törte le, hanem az, hogy a budapesti szórakozóhelyek tulajdonosai egy emberként összefogtak ellene. De a bulinegyedesek hiába gyűrték le az akkor még erőtől duzzadó diszkókirályt, a kormánnyal szemben ők is alulmaradtak. (Index)

Andy Vajna szerint a magyar sajtónál nincs szabadabb Európában
Hosszú riportot közölt a Financial Times a itthoni média helyzetéről, áttekintve az elmúlt másfél év változásait, bizonyos médiatulajdonosok elleni, állami hátszéllel folytatott lejárató kampányokat is. Avagy mi látszik Londonból abból, ami az Orbán-Simicska háború kitörése óta a magyar médiafronton történt (444)

A Bizalom Zrt. őrizheti a menekülteket mintegy 480 millió forintért
A cég a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) bicskei Befogadó Állomásának „élőerős őrzés-védelmi és portaszolgálati tevékenység ellátásáról” szóló tenderét nyerte meg. A Bizalom Zrt. vitatható alvállalkozói gyakorlatáról, amivel az adóhatóságnak is sok gondot okoznak, korábban már cikkezett a sajtó. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

Szűcs Julianna a Fidesz–KDNP színeiben önkormányzati képviselő Dömsödön és szigetes agymosásról írt Facebookon. Aztán tagadta. (Index)

900 millióból tetszetős információs sátorra is telt a Szigeten a budapesti olimpiai pályázatot népszerűsíteni hivatott kampánynak. (Vastagbőr)

Tudta-e, hogy az eredeti félhold helyett keresztszerű csúcsdíszeket kap az Állatkerti sétány pavilonsora a kormány pillanatnyi kedvéhez igazított historizmusának jegyében? (444)

Nagyvállalati adóoptimalizálás: egyszer bukunk rajta, (ha igaz a kormánymédia állítása), máskor viszont (elsősorban a GE esete juthat eszünkbe) segít befoltozni a költségvetést. (HVG)

Tarlós amint visszatér a szabadságáról, foglalkozni fog a monopolgyanús turistabusz-tenderrel. (444)

Új módszerrel csapoltak meg bankszámlákat orosz hekkerek több európai országban. (HVG)

Az Erdogan-rezsim évek óta együttműködik közel-keleti iszlamista és terrorista szervezetekkel a német kormány kiszivárgott jelentése szerint. (444)

100 évesen elhunyt João Havelange. Hosszú-hosszú évekig igazgatta a világ labdarúgósportját, amelyből személyesen rengeteget profitált, felelősségre vonás nélkül. (Bloomberg)

Lemond a Román Olimpiai Bizottság elnöke a hamis mezek miatt.  Korábban azt állították, hogy a mezeket a Kappa gyártotta, a ruhákon a francia Sol’s Europe cég logója szerepel. (444)

A Volkswagen bűncselekményt követhetett el a kibocsátási botrányban az amerikai Igazságügyi Minisztérium bizonyítékai szerint. Per vagy több milliárd dolláros egyezség lehet az ügy végkimenetele. (Guardian)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás