Hírek

Stróman és „főispán” is volt a fideszes Voldemort

Ezekről ne maradj le!

Kiharcolta a nyilvánosságot a Corvinuson az Átlátszó Oktatás (Átlátszó Oktatás)
Egy milliárdos bizalmasából született a Fidesz Voldemortja (Index)
Mégis engedik, amit korrupcióveszélyre hivatkozva tiltottak (Portfolio)

Ha van 3 perced:

Kiharcolta a nyilvánosságot a Corvinuson az Átlátszó Oktatás
Az Átlátszó oktatásügyi blogjának köszönhetően mindenki számára nyilvánossá váltak a Budapesti Corvinus Egyetem legfontosabb szabályzatai és vezetői körlevelei. Korábban még közérdekűadat-igénylésre sem voltak hajlandóak kiadni az egyetemi szabályzatokat, ezért az ÁO perre ment, és végül a Corvinus bírósági egyezséget kötött. Azóta fel is tette a honlapjára a kért dokumentumokat. (Átlátszó Oktatás)

Egy milliárdos bizalmasából született a Fidesz Voldemortja
Korábban egy gazdag vállalkozó „táskahordója” is volt a korrupciós botrányba keveredő Mengyi Roland. Egykori barátnőjén keresztül ismerte meg Petrás István milliárdost, akinek a bizalmi embere lett, és már fideszes képviselőként is egy hozzá köthető alapítvány nevében járt el. Egy ismerőse szerint életszerű, hogy Mengyi a korrupciós ügyében lehallgatott beszélgetéseken Voldemort nagyúrnak hívatta magát, korábban főispánozták, de volt már zűrös ügye egy Azori-szigeteki út és a földpályázatok miatt is. (Index)

Mégis engedik, amit korrupcióveszélyre hivatkozva tiltottak
A korábban korrupciókockázat miatt jelentkezéstől eltiltott minisztériumi stábnak is megengedhették, hogy beléphessen az uniós pályázatértékelői rendszerbe. Az ok, hogy egyszerűen nem jelentkeztek elegen máshonnan az akár titkosszolgálati megfigyeléssel járó munkára, pedig menet közben még lazítottak a feltételeken is, egyeseknek dupla fizetést is ígérve. (Portfolio)

Kis rádiómutyi-történelem
A Class FM körüli cirkusz egyáltalán nem az első ilyen eset a magyar rádiózás történetében. A korábban Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó, nemrég átpasszolt adó november után akár meg is szűnhet, de a fideszes médiabirodalomhoz köthető rádió épp annak köszönhette a létrejöttét, hogy hasonló viharok között múlt ki a népszerűségi lista két éllovasa, a Danubius és a Sláger Rádió. (Média20)

A Mandiner jól leleplezte a 444-et. Vagyis várjunk csak!
Valószínűleg orosz hekkerek feltörték Soros alapítványának szerverét, és egy halom dokumentumot közzétettek, amik azt hivatottak bizonyítani, hogy a magyar származású amerikai milliárdos egy valóságos háttérhatalom. A médiakampányban a Putyin-féle média élen jár. A dokumentumok jó része nem fed föl semmi olyat, amit egyébként nyilvánosan is lehetett tudni. A magyar „leleplezés” az volt, hogy a 444 nem szólt, hogy kapott Soros-támogatást. Egyébként meg szólt. (Mandiner, RT)

Ha van még két perced:

Hét hónap alatt több mint 760 millió forintnyi benzin- és szervízköltséget autózott el a kormányzat. A rekorder nagyjából 2,5 milliós számlát hozott össze. (Világgazdaság)

Tudta? Még csak most indul a népszavazási kampányidőszak. Amit a kormány eddig csinált, az nem kampány, legalábbis a szabályok szerint (444, 24)

Egy taxis megütötte, és a semmi közepén tette ki a Sziget fesztiválról távozó utasát, aki szóvá merészelte tenni, hogy 25 ezer forintba került volna egy margitszigeti fuvar. (Index)

Az MTVA nem bírta ki, hogy ne tupírozza fel az az olimpia miatt amúgy is kiemelkedő nézőszámát. (Index)

Hiába a több százmillió forintos kampány, nem igazán tudja megfogni a Sziget közönségét az ‘56-os emlékév. (Index)

Nagyjából 3,5 milliárd forintnyi készpénzt kaphatott Putyin bábjától Donald Trump kampányfőnöke, de a celeb-elnökjelölt szerint a korrupt média miatt csökken a népszerűsége. (444, 444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás