Hírek

Fideszes hátszél fújja nagyra a százmillós offshore-vezért

Ezekről ne maradj le!

Tényfeltárogatunk, tényfeltárogatunk? Tasó a rendőröket küldi az újságírókra (Index, 444)
Fideszes hátszél fújja nagyra a százmillós offshore-vezért NOL)
Juszt se adja a mérlegét a Kereskedőház Zrt. (Átlátszó)

Ha van három perced:

Tényfeltárogatunk, tényfeltárogatunk?
Zaklatás miatt tett feljelentést Tasó László közlekedésügyi államtitkár, mert a Direkt36 megírta, hogy 12 éven át több ingatlant is kifelejtve adta le a vagyonnyilatkozatát, és hogy Tasó rokonai és más ismerősei hogyan juthattak könnyebben uniós forrásokhoz. A politikus otthonánál forgató Index stábját rendőrök igazoltatták. (Index, 444)

Fideszes hátszél fújja nagyra a százmillós offshore-vezért
Papíron máltai és ciprusi tulajdonban áll a Fidesz-frakció által százmilliós haszonhoz segített Hunguard Kft. többsége. A profit valószínűleg visszajut a kilétüket ügyesen takargató személyekhez. A konstrukció hasonlít a letelepedési kötvényeknél használt céghálóra. (NOL)

Juszt se adja a mérlegét a Kereskedőház Zrt.
Több mint két hónappal a határidő után sem elérhető a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. mérlege. Ez az a cég, amely  néhány órával az összeomlás előtt vette ki a  milliárdjait a Tarsoly Csaba-féle csődbrókercégből. A korábbi mérlegekből kiderül: a vállalkozás (eddig biztosan) durván veszteséges, több milliárdos a kiesés. (Átlátszó)

Barátok közt is 700 millió
A dunaújvárosi önkormányzat közel 700 millió forintot fizet a városi médiaközpont létrehozásáért és működtetéséért a Crossborder Film Kft.-nek, amelynek tulajdonosa az MTI egykori vezérigazgatója. A Crossbordernek volt már szerződése az MTVA-val is, igaz, akkor kisebb, tízmilliós nagyságrendű összegekről. (Átlátszó)

Ha van még két perced:

A budapesti olimpiai pályázatot bonyolító cég pénzt kért a közérdekű adatokért, de a NAIH felszólította a vállalkozást, hogy adjon ki mindent ingyen. (Átlátszó)

A Költségvetési Döntőbizottság 84 millió forintra bírságolta meg az MNB-alapítványokat. A megvizsgált szerződések felénél állapítottak meg szabálytalanságot. (Index, 444, HVG)

Adorján Gusztáv lehet Nyíregyháza díszpolgára. Ő az, aki több közbeszerzési botrányban is érintett volt, ráadásul a helyi Fidesz-frakció elnöke. (Átlátszó)

A mexikói first lady egy kb. 2 millió dollárt érő luxuslakást használ Floridában. Az ingatlant egy zsíros állami megrendelésekre számító cég főnöke vásárolhatta a nőnek. (Guardian)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás