Hírek

Már az OTP is beszállhat Paks 2 gründolásába

Ezekről ne maradj le!

Tarthatatlan határidő miatt lépett vissza egy alvállalkozó (Átlátszó)
Rövid lehet Felcsút virágzása (Defacto)
Megmentőként libben a képbe az OTP (HVG)

Ha van három perced:

Tarthatatlan határidő miatt lépett vissza egy alvállalkozó
Megtagadta az egyik alvállalkozó, hogy részt vegyen a később tragikus baleset színhelyévé lett hortobágyi lőszermentesítés munkáiban – egyebek mellett ez is kiderül a Hortobágyi Nemzeti Park és a Honvédelmi Minisztérium által az Átlátszó kérésére kiadott adatokból és szerződésekből. A honvédségnek 2013-2015-ben 328,3 millió forint bevétele származott a munkából, szerződésük összesen 1,1 milliárd forintról szól. (Átlátszó)

Rövid lehet Felcsút virágzása
Legalábbis egy külföldi tanulmány azt mutatja, hogy a vezető pozícióba került politikusok sokszor eltérített fejlesztési pénzekből felvirágoztatott szülőföldjei szinte rögtön a távozásuk után visszaesnek gazdaságilag. A kutatók a régiók fénykibocsátásával mérték a gazdasági fejlettség változását az idők során, a legextrémebb fejlődési példák közt afrikai országok vannak. (Defacto)

Megmentőként libben a képbe az OTP
A Paks 2-t is hitelező orosz bank, a VER megszorult ukrán leányát veheti meg az OTP, orosz sajtóértesülések már előrehaladott tárgyalásokról írnak. Az OTP nem kommentálta a híreket, ugyanakkor annyit tudni lehet, hogy olyan helyeken keresnek akvizíciós lehetőségeket, ahol a helyi OTP-nek kicsi a részesedése. Ez a lépés közvetve még a Paks 2 finanszírozására is pozitív hatással lehet. (HVG)

Ha van még két perced:

Lehallgatási jegyzőkönyvek alapján lehet rekonstruálni, hogyan fogott össze egy szociális szövetkezet vezetője és egy fideszes képviselő EU-s pénzek lenyúlására. (168 óra)

Folytatódik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztése, az Orczy-park átépítésére novemberben kiírt nettó 2,99 milliárd forintos megbízást a ZÁÉV Zrt. nyerte. (Átlátszó)

Folyik a szar a Tiszába, közben Kuna Tibor PR-cége 244,5 millió forintot nyert az öt állami vízközmű-holdingnak nyújtandó kommunikációs és rendezvényszervezési szolgáltatásokra. (Átlátszó)

Zavaros Melania Trump amerikai állampolgárságáról szóló története, úgy tűnik, a republikánus elnökjelölt Donald Trump szlovén származású felesége a 90-es években olyan vízummal dolgozott, amivel nem szabad. (Politico)

Ha Budapest meg akar felelni a 2024-es nyári olimpia rendezési követelményeinek, akkor nem csak gördeszkázásra kell helyet biztosítania, hanem szörfversenyekre is alkalmasnak kell lennie. (444)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás