Hírek

Ilyen koktélt kevert ki milliárdokból Schmidt Mária az ‘56-os évfordulóra

Ezekről ne maradj le!

Ilyen koktélt kevert ki milliárdokból Schmidt Mária az ‘56-os évfordulóra (444)
Utolérheti az érpataki polgármestert az igazságszolgáltatás? (Átlátszó)
Valaki leperkált negyedmilliárdot: hazamehet a diszkókirály (Index)

Ha van 3 perced:

Ilyen koktélt kevert ki milliárdokból Schmidt Mária az ‘56-is évfordulóra
Kerek évfordulója lesz az 1956-os forradalomnak, amelynek megünneplésére a Schmidt Mária vezette emlékbizottság 13 és fél milliárd kapott. A tervek alapján konferencia-hegyek várhatók, jut a haveroknak is, imázsfilm is készül saját himnusszal és futja egy ‘56-os koktélra is. Újra átadnak néhány emlékművet, és pár millióért bemutatnak egy már bemutatott színdarabot is. Az emlékévet a 4 és fél milliárdos központi ünnepség fogja koronázni. (444)

Utolérheti az érpataki polgármestert az igazságszolgáltatás?
Jelenleg legalább öt Orosz Mihály Zoltánhoz köthető ügyben folyik nyomozás, amelyek közül minimum egyről biztosan tudható, hogy már bírósági szakaszban van. Ha Orosznak nem lesz olyan szerencséje, mint a korábbi büntetőügyeiben, és bármelyikben elítélik, akkor szinte kizárt, hogy letöltendő szabadságvesztés nélkül megússza. (Átlátszó)

A MOB pénze nem állami pénz? Jaj, ne már!
Hat államit vezetőt utaztat a Magyar Olimpiai Bizottság a riói olimpiára, átlagosan 700 ezer forintnyi közpénzért, közülük Lengyel Györgyi, közigazgatási államtitkár marad a legtovább, ő 12 éjszakát is kint tölt, így “bevárja” a miniszterét, Balog Zoltánt. Orbán Viktor és Áder János is elutazik Rióba, plusz egy-egy fő kíséretében, de az utazási költségeik összegéről még nem tudni. (Blikk)

Nem stimmelnek Rogán számai a letelepedési kötvényprogramban
Valami nem kóser a Rogán-féle letelepedési kötvényprogrammal, legalábbis nem jönnek ki a számok. 2013-ban és 2014-ben lényegesen többen kaptak tartózkodási engedélyt, mint ahány külföldinek kötvényt vásároltak. A 444 által kikért adatokból elsőre úgy tűnt, hogy 134 kötvény hibádzik, de a portál cikkének megjelenése után már azt mondták hogy csak 4-ről van szó. Viszont ezeknek is 372 millió forint az összértéke. (444)

Valaki leperkált negyedmilliárdot: hazamehet a diszkókirály
A korábbi óvadéki rekordot (60 millió forintot) több mint négyszeresen meghaladó összeg megérkezett a Fővárosi Ítélőtáblához, így ténylegesen házi őrizetbe kerül Vizoviczki. Három éve még arról számolt be, hogy majdnem 500 milliós tartozása van és minden vállalkozása tönkrement, most valahonnan összejött a pénz. Azt senki sem vizsgálja, hogy honnan, az állam örül. (Index)

Versenyellenes szalámitaktikáért 44 milliós büntetés a Picknek
Öt éven keresztül határozta meg a cég, hogy mennyit lehet elkérni minimálisan a termékeiért az akciós időszakokban. A kis- és nagykereskedelmi partnereinél is kikényszerítette az általa meghatározott árat, ellenlépésekkel, például kilistázással fenyegetve őket. A Gazdasági Versenyhivatal által feltárt jogsértést a Pick elismerte. (NOL)

Ha van még két perced:

Úgy tűnik, mégsem lesz olyan egyszerű dolga Orbán Viktornak a Spéder-érdekeltségek kifüstölésére – főleg hogy Lázár János is beleállt a vitába, csak a másik oldalról. (HVG)

Újabb tendereket megtámadva lassítja a közbeszerzési eljárások eredményhirdetéseit a Közgép. (VG)

Két magyar ügyszség szerint sincs semmi látnivaló a Rogán-Portik ügyben, pedig korábban még a főügyészség is vizsgálatra érdemesnek tartotta Portik vallomását, amely szerint kenőpénzt kapott a fideszes politikus. (Index)

Doppingolás miatt zárták ki a magyar származású, éremesélyes olasz strandröplabdást a riói olimpiáról. Két magyar kajakost pedig a szövetség léptetett vissza. (Index, Index)

Elégségesnek ítélt egy korábban kiszabott 200 ezer forintos bírságot a Közbeszerzési Döntőbizottság, így 19 MNB-alapítványhoz kapcsolódó ügyben nem vizsgálódik tovább. (Index)

Hatalmasat, kb. 218 millió forintnak megfelelő összeget bukott a bajorországi nyugdíjalap a Volkswagen-botrányon, ezért most ők is csatlakoztak a céget perelők népes táborához. (Index)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás