Hírek

Dől a lé, ha jó emberrel vagy jóban!

Ezekről ne maradj le!

Ötmilliárdos állami megbízás folyt Rogán szomszédjának zsebébe (Átlátszó)
Állami segítség Orbán fotósának kiállításához (HVG)
Másfél milliárdot loptak ki az erdőkből (NOL)

Ha van 3 perced:

Ötmilliárdos állami megbízás folyt Rogán szomszédjának zsebébe
Uniós forrásból 5,1 milliárd forintos megbízást kapott a Miniszterelnökségtől Csetényi Csaba cége, aki történetesen a Miniszterelnökségi Kabinetiroda vezetője, Rogán Antal szomszédja. Az üzletembernek jól megy a szekér, a két nyertes cégéből összesen 700 millió forint osztalékot vett fel tavaly. Most egy olyan vállalkozással közösen nyertek el két részfeladatot, amelynek még saját honlapja sincs. (Átlátszó)

Tiborczhoz köthető cég vásárolgat drága ingatlanokat
Számos értékes ingatlant, köztük egy Városligeti fasori villát szerzett meg a közelmúltban egy  olyan új ingatlanos cégcsoport, amely a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető. A villát tulajdonló cég most új ügyvezetőket nevezett ki. Egyikük, aki korábban Tiborcz LED-lámpás vállalkozásában volt projektvezető, elismerte: új pozíciója annak köszönhető, hogy régóta ismeri a vejt. (Átlátszó)

Most lepődj meg! Nem hosszabbítják meg a Class FM engedélyét
A Médiatanács elutasította, hogy újabb öt évig sugározhasson az egyetlen országos kereskedelmi rádió. A Class FM Simicska Lajos körének érdekeltsége volt, de a miniszterelnökkel összevesző üzletember számított a lépésre. A Médiatanács több műsort is elmeszelt, ezért gyakorlatilag esélytelen volt az újrázás. Ezért már korábban eladta a céget egy amerikai vállalkozónak. (HVG)

Állami segítség Orbán fotósának kiállításához
„Az Exim felajánlásával” rendez fényképeiből kiállítás Burger Barna, aki évek óta Orbán Viktor fotósának számít. Az elvileg a magyar vállalkozások exportját segítő állami pénzintézet, az Eximbank neve onnan lehet ismerős, hogy ők adtak Andy Vajnának is hitelt a TV2 megvásárlásához. Burger Barna kft.-je egyébként másfélszer annyit keresett tavaly, mint egy évvel előtte. (HVG)

Másfél milliárdot loptak ki az erdőkből
Hat vállalatnál tett feljelentést a a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal lopás, csalás és hűtlen kezelés gyanújával.  Az erdészetek a felada­taik egy jelentős részét kiszervezték, a vállalkozókat nem versenyeztették, nem piaci alapon határozták meg az árakat, és drága gépeket, járműveket adtak bérbe – egy esetben például ingyen. 16 céget még vizsgálnak, de állítólag ezeknél is vannak szabálytalanságok. (NOL)

Ha van még két perced:

A Pesti Srácok megtalálta a legtutibb helyeket a migrációellenes kormányzati hirdetéseknek: Ferenc pápa üzeneteit, amelyekkel a gyűlölet elvetésére szólít fel. (Vastagbőr)

Portik Tamás bűnözővel hírbe hozott cégcsoportot igazgat Gyurcsány egykori államtitkára. (Átlátszó)

Letették a negyedmilliárdos óvadékot Vizoviczki Lászlóért, így házi őrizetbe kerül. Nem nézik, honnan van a pénz. (444)

Sok értelme volt a stadionépítéseknek: negatív nézőcsúcsot hozott az NB1 legutóbbi fordulója. (444)

Az egyenlő választójogot sértheti, hogy a külföldön dolgozó magyar állampolgárok nehezebben szavazhatnak, mint a határon túli magyarok. (NOL)

Gyorsan és keményen őrölték meg az igazság malmai azokat, akik „megbotránkozásra vagy riadalomkeltésre alkalmas” joghurtot és kefírt akartak hozzávágni Rogán Antalhoz. (Index)

Kilenc nappal a kihirdetés után egy sor útépítési döntést hoztak vissza. Az ok ismeretlen. (Index)

Romániában hazánkkal szemben van korrupcióellenes ügyészség, ami nem is tétlenkedik: most az ottani Matolcsy helyettesét tartóztatták le befolyással üzérkedés miatt. (444)

Alakul a riói olimpia, most a vitorláskikötő omlott össze. (444)

Az ENSZ arra kérte Ausztráliát, hogy legyen kedves eltakarítani a lobbizása nyomait, amivel kihúzatta az ország nevét a világszervezet egyik jelenetéséből. (ClimateHome)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás