Hírek

Nem vicc! Orbán felesége, Lázár fia és Gyurcsány neje egy helyen

Ezekről ne maradj le!

Orbán felesége, Lázár fia és Gyurcsány neje egy helyen (Direkt36)
Meglepő! Hálapénz nélkül is túlélhető a magyar egészségügy (Átlátszó)
Milliárdos tuti állami üzlet előtt a Wizz Air (MNO)

Ha van 3 perced:

Orbán felesége, Lázár fia és Gyurcsány neje egy helyen
Méghozzá a képviselői vagyonnyilatkozatokban. Közös bennük, hogy náluk gyarapodik a vagyon, nem a politikusnál. Van, aki felesége vagyonát kezeli sajátjaként, miközben vagyonnyilatkozatában semmit sem mutat meg belőle. Más a gyerekei nevére írat, vagy vásárol értékes vagyontárgyakat. Mivel a családtagok nyilatkozatai nem nyilvánosak, ezért csak találgatni lehet, mi van egy önmagáról szerény képet sugárzó képviselő zsebében. (Direkt36)

Meglepő! Hálapénz nélkül is túlélhető a magyar egészségügy
Elterjedt vélekedés a magyar lakosságban, hogy komolyabb beavatkozásnál elkerülhetetlen, hogy a páciens – érvényes biztosítási jogviszonyától függetlenül – magánzsebből is „tejeljen”. Hálapénz leszurkolása, valamint saját „fogadott” orvos nélkül az emberrel rosszul fognak bánni, lekezelően viszonyulnak hozzá. Az Átlátszó újságírója utánajárt. (Átlátszó)

Megint milliárdokat kaszálnak az Orbán-közeli építtetők
A Ludovika Campus terjeszkedésének néhány cég örül nagyon. A közbeszerzési adatokat böngészve kiderül, hogy jutott pénz Garancsi István érdekeltségének, a Market Építő Zrt.-nek, valamint jól járt Mészáros Lőrinc leendő vejének cége is, a Magyar Építő Zrt. is. Emellett busás haszonra tett szert a Fidesz-közelinek mondott Paár Attila vállalkozó West Bau Hungária Kft.-je is. (MNO)

Bukott az MNB, ki kell adni a Századvég-tanulmányt
A Transparency International Magyarország jogerősen, másodfokon pert nyert az MNB-vel szemben egy olyan tenderrel kapcsolatban, amelyet a Századvég nyert meg meglehetősen érdekes elbírálás alapján. Ennek következményeként az MNB-nek most nyilvánosságra kell hoznia a Századvég-tanulmányt, illetve annak bírálatát. (Napi)

Milliárdos tuti állami üzlet előtt a Wizz Air
Biztosra vehető az állami ráfizetés és a Wizz Air haszna, ha az állam az egyedüli jelentkező fapados légicégnek adja öt nyugat-balkáni járat repülési jogait. A fejlesztési tárca közcélokra hivatkozik az éves szinten milliárdos kiadást jelentő légihíd megteremtése kapcsán. Az állami szubvenció Brüsszelben is kiverheti a biztosítékot. (MNO)

Ha van még két perced:

Majd’ 20 milliárdból építettek vasútállomást Vácon, az eső után kiderült, hogy medencének sem utolsó. Térdmagasságig állt a víz az aluljáróban. (Index)

Itt van néhány grafikon arról, hogyan szárnyalt uniós pénz Hollókőre, ahol egy teljesen tájidegen wellness-szálloda is lesz 500 millió forintos uniós támogatásból. (Átlátszó)

Törvény tiltja, de Lezsáké lesz az 1,3 milliárdból gazdálkodó Nemzeti Művelődései Intézet. A kulturális államtitkár korábban tagadta, hogy erre készül a kormány, most mégis meglépik. (HVG)

Hadházy Ákos, az LMP új társelnöke szerint a munkahelyi képzésekre szánt EU-s forrásokon szervezetten nyerészkednek a cégek. Feltűnik egy fideszes vállalkozó. (Átlátszó)

Leállt az uniós pályázatok értékelése, pedig a kis cégek nagyon várják a pénzt. A kormány erőltetett ütemű, az idén kétezermilliárd forintos kifizetést ígért, ám ez csak trükkel teljesíthető. (HVG)

Összesen 27 millió forintért vette két éve, most 44 millió forintért adna túl a velencei Vörösmarty-pincén egy magáncég, amelynek érdekében L. Simon László lobbizott. (Átlátszó)

Közbeszerzések nélkül épül a kerítés a határon, a Belügyminisztérium azt sem árulja el, hány milliárd forintot költöttek el eddig. A tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet miatt titkosították az információkat. (444)

Feljelentés kiegészítést rendelt el a Központi Nyomozó Főügyészség Rogán Antal négymillió forintos állítólagos kenőpénze miatt. (Átlátszó)

Három vezető bankárt börtönbe zárnak Írországban a 2008-as válságban betöltött szerepük miatt. Befektetők, betétesek és hitelezők tudatos megtévesztésében bűnösek. (444)

Kié lesz a Forma-1? Akár 8 milliárd dollárt is érhet a verseny, amelynek megszerzéséért néhány héten belül elindulhat a verseny két milliárdos médiamágnás érdekeltségei között. (HVG)

Miközben a háború elől menekülőket nem látják szívesen, 2012 óta a kelet-európai országok több, mint 1 milliárd euró értékben adtak egy fegyvereket közel-keleti országoknak. (Világtérkép)

Dollár százmilliárdokkal rövidítik meg az adóelkerülő óriáscégek az Egyesült Államok költségvetését. Itt van egyetlen ábrán minden. (Index)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás