Hírek

Se kiköpni, se lenyelni, avagy mit tudhat a diszkópápa?

Ezekről ne maradj le!

Újabb ismerős nevek a Habony-Rogán érdekeltség körül (Index)
Titkolja a kormány a felcsúti kisvasút eredményeit (Átlátszó)
Se kiköpni, se lenyelni, avagy mit tudhat a diszkópápa? (444)

Ha van 3 perced:

Újabb ismerős nevek a Habony-Rogán érdekeltség körül
Itt egy újabb név azoknak, akik nem tudnak betelni az Eximbank és a Rogán-Habony-érdekkör közötti családi-politikai-üzleti összefonódások taglalásával. Tombor Bálintról van szó, aki eddig Mikola István államtitkár kabinetvezetője volt, most a Külügybe került, de továbbra is foglalkozhat az állami pénzintézet különleges hiteleivel. A titokzatos illetékes annak a Tombor Andrásnak a tesvére, aki állítólag Habonynak adott baráti kölcsönt. (Index)

Titkolja a kormány a felcsúti kisvasút eredményeit
A Miniszterelnökség államtitkára nyilatkozatban cáfolta a felcsúti kisvasútra kalkulált utasszámról szóló információkat. Ezután hiába kérte  tőle az Átlátszó a  beruházás uniós támogatásával kapcsolatos dokumentációt, nem adták. Adatigényléssel folytatódott a huzavona, de az illetékes minisztérium egy linket küldött válaszként. (Átlátszó)

Se kiköpni, se lenyelni, avagy mit tudhat a diszkópápa?
A magyar állam nem képes eldönteni, mit csináljon Vizoviczki Lászlóval,  aki ellen 2012 vége óta két eljárás folyik, de sem a vesztegetés, sem az adócsalás ügyében nem született még elsőfokú ítélet sem.  Az egykori diszkópápát lecsukni kockázatos, hiszen túl sokat tud, felmenteni viszont nagy égés lenne. (444)

Megvont engedélyek kapcsán titkolózik a BÁH
Fél évet és több mint egymillió forintot kér közérdekű adatok kiadásáért a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal. A Magyar Nemzet azt akarta megtudni, miért vontak vissza – mondvacsináltnak tűnő okokra hivatkozva –  több tucat tartózkodási engedélyt olyan külföldiektől, akik befektetéseik nyomán jutottak ehhez a lehetőséghez, és nem letelepedési kötvényekkel. (MNO)

Garancsi cége nagyot akaszt az online kasszákon
Szépen teljesít Garancsi István egyik cége. Ő a Videtoton fociklub tulajdonosa, a Kopaszi-gátra tervezett, államilag kiemelt és hitellel támogatott óriási ingatlanberuházás építtetője, és persze a miniszterelnök barátja. Különleges tulajdonsága, hogy a kötelező online kassza átlagosan 2000 forintos havidíjából bruttó 378 forint személyesen az ő zsebében landol. (HVG)

Ha van még 2 perced:

A letelepedési kötvény vásárlóinak már nem kell fél évet várniuk az engedély kézhezvétele előtt, így még olajozottabban folyhat a pénz Habonyékhoz. (444)

Spéder Zoltán ügyvédje sajtópert nyert a Magyar Időkkel szemben. Az újság azt állította, hogy a bankár ügyvédje “offshore-specialista”. (HVG)

A FIFA etikai bizottsága egy évre minden focival kapcsolatos tevékenységtől eltiltotta a szervezet német tagját, aki állítólag tudott a 2006-os vesztegetési ügyekről. (HVG)

Három éve a raktárban porosodnak a mentőknek vásárolt tabletek. Most azt ígérik, még idén beüzemelik őket. (HVG)

Szakértők szerint az orosz titkosszolgálat törte fel az amerikai demokraták szerverét, és olyan emailekhez jutott hozzá, amellyel a republikánus Trump kampányát segíthették. (Bloomberg)

Folytatódik a Panama-iratok botránya. Több afrikai vezető politikus és magas beosztású alkalmazott mentette külföldre feketén szerzett vagyonát offshore-cégek segítségével. (New York Times)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás