Hírek

Annyira meleg van, hogy Kósa szerint a Fidesz megszüntette a korrupciót

Ezekről ne maradj le!

Magánzsebeket gazdagítottak az irracionálisan drága fideszes játszóterek (NOL)
Korrupcióinfó: Hová tűnt a Fidelitashoz kötődő Új Nemzedék pénze? (Átlátszó)
Az első éjszaka joga: Mészáros Lőrinc és a nemzeti hotelbiznisz (HVG)

Ha van 3 perced:

Magánzsebeket gazdagítottak az irracionálisan drága fideszes játszóterek
Nagyon vizsgálja az OLAF, az EU csalásellenes hivatala, hogy hogyan épülhettek Magyarországon Európa legdrágább játszóterei. Már összesen 1,8 milliárd forintot vissza is követelt, mert a pénz fele a gyanú szerint magánzsebekbe vándorolt. A magyar fejlesztések költségei minden képzeletet felülmúlóan drágák voltak, az iszonyatosan magas munkabérekkel számoló dániai játszótérárakat is 35 százalékkal múlták felül. (NOL)

Mennek a százmilliók a vizes-vb-s létesítmények terveztetésére
Az elmúlt hetekben több száz millió forint értékben kötött szerződést a jövő évi vizes világbajnokság előtt felújítandó uszodák terveztetésére a Nemzeti Spotközpontok és az állami beruházás-bonyolító cég, a BMSK Zrt. Arról májusban írt az Átlátszó, hogy a verseny miatt 90 milliárd forintot kíván elkölteni a kormány. (Átlátszó)

Korrupcióinfó: Hová tűnt a Fidelitashoz kötődő Új Nemzedék pénze?
A fiataloknak szánt uniós támogatások sorsát feszegette Hadházy Ákos, az LMP újdonsült társelnöke a jubileumi, huszonötödik Korrupcióinfón. Erősen túlárazott megbízások, elveszett iratok, és egy sebtében lezárt nyomozás kísérte a Fidelitashoz sok szálon kötődő Új Nemzedék programot Hadházy szerint. (Átlátszó)

Az első éjszaka joga: Mészáros Lőrinc és a nemzeti hotelbiznisz
Kiemelt üdülőövezetekben és kastélyparkokban is bővíti turisztikai birodalmát a felcsúti polgármester, aki előszeretettel szerez be szállodákat felszámolásból. A legújabb falatok a Hunguest-hotelek, és a következő lépések is látszanak: egyelőre sem balatoni, sem fővárosi szállodája nincs Mészárosnak, aki elsőként a saját háza táján fogott terjeszkedésbe. (HVG)

Annyira meleg van, hogy Kósa szerint a Fidesz megszüntette a korrupciót
A stadionépítés kulturális beruházás, a Fidesz pedig rendszerszinten megszüntette a korrupciót jelentette ki Kósa Lajos Tusványoson egy kerekasztal-beszélgetésen. Harrach Péter szerint a korrupció csak az ellenzéki stratégia része, Szél Bernadett eközben Habony Árpádról és Andy Vajnáról próbált érdeklődni. (Index, Mandiner)


Ha van még két perced:

Itt az év magyarázata, és még csak július. A Miniszterelnökség szerint nem büntetett, csak érdeklődő kérdéseket tett fel az EU, amikor Rogán szomszédjának tenderét kifogásolták. (Vastagbőr)

Vodkagyár-építést tett kiemeltté a kormány. A kiemeltség egyben azt is jelent, hogy kevesebb adatot lehet megtudni ezekről a beruházásokról közérdekű adatigényléssel. (Napi)

Nézze meg ezeket a képeket, és soha többé nem vonja kétségbe, hogy megéri-e állami milliárdokat költeni a Forma 1-es futamra! Spoiler: versenyautó Rogán Cecíliával. (444)

78 millióért építik meg újra a Horthy-rendszer Aranyvonatát. Nem tudni még, hogy a Szent Jobb újbóli körbehordozására készül-e az Orbán-rendszer, mindenestre kizárni ezt sem lehet. (Átlátszó)

Vasárnap délben az Uber Magyarország befejezte működését, a közösségi személyszállító cég felfüggesztette szolgáltatását. Győztek a korrupt taxisok a szilícium-völgyi startup kultúra ellen. (444, Index)

Mégis megúszták az oroszok az egységes olimpiai eltiltást, pedig ez is a lehetséges szankciók között volt egy lesújtó jelentés után, amely igazolta a gyanút: állami segédlettel csalnak évek óta az oroszok. (HVG)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás