Hírek

Jön a kastélymutyi? 33 milliárdot lehet egyszerre lenyúlni

Ezekről ne maradj le!

Hazudik, vagy nem: lehet-e hinni a kormány új menekültplakátjainak? (Index)
Hotelt és luxuslakásokat épít a Budai Várban Matolcsy unokatestvérének érdekeltsége (444)
Azért nem lesz uniós pénz a hármas metróra, mert nem is kértünk (NOL)

Ha van 3 perced:

Hazudik, vagy nem: lehet-e hinni a kormány új menekültplakátjainak?
Hat új óriásplakáttal állt elő a kormány. Ezekkel az erőteljes, érzelmekre ható szólamokkal próbálják meggyőzni a lakosságot az EU-s kötelező kvótanépszavazásról. A hat, figyelemfelkeltésre alkalmasnak ítélt állítás igazságtartalma azonban több helyütt is megkérdőjelezhető. Féligazságok többnyire. (Index)

Hotelt és luxuslakásokat épít Matolcsy unokatestvérének érdekeltsége
Méghozzá a Budai Várban. A kivitelező Raw Development Kft. számos Pallas Athéné alapítványi ingatlant is átalakít jó pénzért, és feltűnik egy balatoni nyaraló felújításánál is, amely a jegybankelnök fiáé. A mostani projekt helyszíne sem utolsó: a telek északi csücske méterekre a Bécsi kaputól található. (444)

Azért nem lesz uniós pénz a hármas metróra, mert nem is kértünk
Nem is nyújthattuk volna be az igénylést, az M3-as metróvonal felújítása ugyanis nem került bele a mostani uniós pénzügyi ciklus elején megkötött közlekedési program-megállapodásba. Ez pedig feltétele a támogatási kérelemnek. (NOL)

A vizsgált önkormányzatok háromnegyede közadatokat hallgat el
A Korrupciókutató Központ Budapest (CRCB) legújabb tanulmányában 400 önkormányzatot vizsgált. A testületi ülések jegyzőkönyveit még elég nagy hajlandósággal teszik ki honlapjaikra, a napirendekkel és a közbeszerzési tervek és összegzéseket illetően viszont aggasztó a helyzet. (444)

Jön a kastélymutyi? 33 milliárdot lehet egyszerre lenyúlni
Rövid időn belül másodszor módosítja a kormány a nemzeti kastély- és várprogramot – amelyben 33 milliárd forintnyi uniós forrás is megbújik. A mostani változtatás lehetővé teszi a támogatási összeg előlegként való azonnali és teljes kifizetését. (Magyar Nemzet)

Hitelből jut MNB-részvénycsomaghoz a bank új, matolcsysta menedzsmentje
Ezt a bank máig rejtélyes kilétű tulajdonosai engedélyezték, a hitelt pedig az a Gránit Bank nyújtja az ügylethez, amely áthidaló hitelt nyújtott az egyik reménybeli résztulajdonosnak. A bank vezetői 15 százalékos részvénycsomagot szereznek meg. (444)

Ha van még két perced:

A helyszínen, két bőröndnyi készpénzzel kívánta befizetni a 44 milliós NAV-bírságot egy fürdőruha-kereskedő, de így is lefoglalták a készletének jelentős részét. (Index)

55 millió forintos bírságot kapott az OTP-csoport a jegybank szokásos átfogó vizsgálatának eredményeként. (HVG)

Kiszállt a közös cégből az offshore társtulajdonos – változás Seszták fejlesztési miniszter cégében. (Népszabadság)

Az ország bocsánatáért esedezik a mexikói elnök másfél évvel a korrupciós botrányba után. (CCTV)

Letartóztatták a világ egyik legnagyobb kereskedelmi bankjának menedzserét New Yorkban. A gyanú szerint köze lehetett a nemzetközi devizapiacok manipulálásához. (BBC)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás