Hírek

Bárcsak neked lenne olyan nagybácsikád, mint a kis Matolcsynak!

Ezekről ne maradj le!

Ilyen furcsa népességadatot is ritkán látni (444)
Napokon belül eldőlhet, ki az, aki nem mehet Rióba (HVG)
Bárcsak neked lenne olyan nagybácsikád, mint a kis Matolcsynak! (NOL)

Ha van 3 perced:

Négy tűzszerzész életébe került a mutyi
Megbízható források alapján borítékolható volt a hortobágyi tragédia, annyira szennyezett a környék, és olyan túlterheltek a tűzszerészek. Az lőszermentesítés érintettjei – köztük a munkákat közbeszerzésen elnyert cég is – hallgatnak, vagy egymásra mutogatnak. Közérdekű adatigényléssel fordult az Átlátszó a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz és a Honvédelmi Minisztériumhoz. (Átlátszó)

Bárcsak neked lenne olyan nagybácsikád, mint a kis Matolcsynak!
Az MNB-s pénzekkel kitömött nagybácsitól először bútorgyár és körpanorámás balatoni nyaraló landolt a 29 éves Matolcsy-fiú ölében, most pedig egy 200 milliós luxuslakást kapott. Nem irigyeljük tőle, de kérdés, hogy a saját jövedelméből és apuka állami fizetéséből, hogyan tellett minderre? Ha pedig nem tellett, mit kért érte a jóságos nagybácsi? (NOL)

Nem kell a pénzetek, mégis megtartjuk
Filmbe illően vágták át Remeteszőlős jószándékú lakóit. A falu közösségétől a vezetés szépen beszedett több százezer forintot útépítésre, hogy a felújítás önrészéhez felvett hitelt fizetni tudja. Hamarosan azonban megérkezett a segítség: az állam átvállalta az adósságot. A külön beszedett pénz viszont nem került vissza a közösség tagjaihoz, a sorsáról pedig semmit nem tudni. (Index)

Ilyen furcsa népességadatot is ritkán látni
Ahogy a vidéki kisvárosoknál általában, Baján is folyamatosan csökken a lakosság száma. Évente nagyjából közel 3 ezer fővel élnek kevesebben a kisvárosokban. Ezzel szemben Bajára hirtelen 1400-an cuccoltak be még 2014-ben, de biztos nem jött be nekik a kisváros, mivel 1600 ember kisvártatva el is hagyta a települést, amely azóta is fogyatkozik. Véletlen lenne, hogy pont akkor volt a helyi választás? (444)

Napokon belül eldőlhet, ki az, aki nem mehet Rióba
Állami irányíátssal és felügyelettel, a doppingellenes szervezet és a titkosszolgálat segítségével doppingoltak orosz sportolók az elmúlt években, egy most nyilvánosságra került jelentés szerint. Az már biztos, hogy lesznek szankciók az oroszok ellen, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság még nem döntötte el, hogy kizárják-e teljesen az oroszokat Rióból. (HVG)

Ha van még két perced:

Az Európai Bizottság megbírságolta kartellezésért a négy legnagyobb teherautó-gyártó vállalalatot. A bírság rekordösszegű, közel 3 milliárd euró. (Index)

A Korrupciókutató Intézet szerint a magyar önkormányzatok 70%-a törvénysértően működik, ugyanis rengeteg nyilvánosságra tartozó adatot nem, vagy csak késve tesznek elérhetővé. (Index)

Annyira független lesz a Wellhello elnevezésű magyar zenekar, fiatalokról szóló gerillafilmje, hogy máris 24 millió forint támogatást kap az állami Új Nemzedék Központtól. (Index)

295 milliós közbeszerzési felhívást tett közzé a Nemzeti Védelmi Szolgáltat, hogy a lakosság és a közszféra korrupcióval kapcsolatos etikus magatartásának elterjedését támogassa. (MNO)

Korrupció miatt vádat emelt a cseh államügyészség Petr Necas volt cseh miniszterelnök és felesége ellen. (MNO)

A CNN Top10-es plágiumlistáján ugyan nem került dobogóra, de az előkelő 5. helyen terjesztette országunk jó hírét Schmitt Pál, volt köztársasági elnök. (HVG)

Az elkövetkezendő négy évre szóló, új román korrupcióellenes stratégia a megelőzésre, az oktatásra és a tudatosításra helyezi a hangsúlyt. (HVG)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás