Hírek

Itt az új, zsíros fogás az oligarchák asztalán

Ezekről ne maradj le!

„Laci bácsi elintézte” – hogyan vesztegették meg Rogán jegyzőjét a tanú szerint? (444)
Itt az új, zsíros fogás az oligarchák asztalán (HVG)
Csalással szerezte doktoriját a rektor? (Népszava)

Ha van 3 perced:

„Laci bácsi elintézte”
Avagy hogyan vesztegette meg Rogán jegyzőjét Vizoviczki a koronatanú szerint.  A diszkópápa  biztonsági főnökéről van szó, akit hónapokon át szinte naponta vallattak az ügyészek, és az ő több száz oldalas gyanúsítotti vallomására alapozták a Vizoviczki és társai ellen felhozott vádakat. A koronatanú politikusokról, sőt Rogán jegyzőjéről is „köpött”, furcsa módon azonban ezen információk ügyében nem indult nyomozás. (444)

Csalással szerezte doktoriját a rektor?
Éveken keresztül úgy vezette a váci katolikus főiskolát Fülöpné Erdő Mária, Erdő Péter bíboros húga, hogy nem felelt meg a rektori pozícióhoz szükséges feltételeknek. Szlovákiában szerzett doktoriját csak tavaly nyáron honosíttatta, de maga a disszertáció is aggályos. Az alapvető jogok biztosa arra szólította fel az oktatásért is felelős minisztert, adjon érdemi tájékoztatást. (Népszava)

Itt az új, zsíros fogás az oligarchák asztalán
Annyira tombol a játékkedv, hogy aligha marad állami monopólium a sportfogadás. Legalábbis ezt rebesgetik szakmai körökben, ahol Andy Vajna és Garancsi István online kaszinóját várják. Az állami cégnek 2015-ben már 350 milliárd forint árbevétele volt. A legális kaszinók mindössze négy-öt embernek hoznak profitot, amelynek az összege együttesen már közelíti az állami Szerencsejáték Zrt. nyereségét. (HVG)

Ha felszámolják a garázsgazdaságot, kitör a forradalom
Az orosz GDP csaknem fele, pontosabban 46 százaléka a feketegazdaságban keletkezik a Global Financial Integrity nevű washingtoni szervezet felmérése szerint. A dilemma viszont az, hogy ha  megszüntetnék a garázsgazdaságot, akkor kitörne a forradalom Oroszországban – legalábbis egy orosz tartományi vezető szerint. (HVG)

Ha van még két perced:

Puchék győztek a Kékszalagon, különleges vitorlással. Szálasi miniszteréé volt, aztán államosították, Rákosiék pártelitjének fényűzését is szolgálta, jelenleg a Puch család hajózik vele. (Átlátszó)

Torlódásokra kell számítani Alcsútdoboz és Hatvanpuszta között. Javítják az utat Alcsútdoboznál a miniszterelnök Nárcisz kutyájának otthont adó majorság irányába. (Index)

A vásárosnaményi vízszennyezésről beszélt az Átlátszó oknyomozó újságírója a Civil Rádióban. Naponta 2000 köbméter tisztítatlan szennyvíz ömlik a folyóba. (Átlátszó)

Farkas Flóriánról ír a német sajtó. A Spiegel Online írásában kiemeli: a romaügyi miniszterelnöki biztos állhat a támogatási pénzek körüli botrány hátterében. (Hír TV)

Eljátszotta a menekültek segélyét a kanadai pap. Nagyjából félmillió dollárról (140 millió forint) van szó, amit a gyülekezet főként az USA-ból és kanadából származó adományokból szedett össze. (Index)

Újabb ügyben állította bíróság elé a román korrupcióellenes ügyészség a Szociáldemokrata Párt elnökét, akit áprilisban már jogerősen két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy korrupciós ügyben. (Magyar Idők)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás