Hírek

A hirtelen házi őrizetbe került Vizovicki bevédi Rogánt

Ezekről ne maradj le!

A hirtelen házi őrizetbe került Vizovicki bevédi Rogánt (444)
Hiába kapott a cég milliós bírságokat, tovább ömlik a szennyvíz a Tiszába (Átlátszó)
Indul a kereskedőházi biznisz, összesen kb. hatmilliárdból (MNO)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van 3 perced:

A hirtelen házi őrizetbe került Vizovicki bevédi Rogánt
Vizovicki 4 éve ült előzetesben, rendszeresen próbált alkut kötni, hogy házi őrizetbe kerülhessen. Ilyenkor arra tett ajánlatot, hogy a 2002-2010 közötti politikai kapcsolatairól beszél. Eddig szó sem volt a hazaengedéséről. Portik vallomása és egy volt beosztottjának Rogánnal kapcsolatos kijelentései után – immár otthonról –, azt üzente, nem ismeri Rogánt. (444)

Hiába kapott a cég milliós bírságokat, tovább ömlik a szennyvíz a Tiszába
Vásárosnaménynál minimum hónapok óta engednek át 3-4-szer annyi vizet a tisztító medencén, mint amennyit lehetne. A telepet vezető cégnek az elmúlt években meggyűlt a baja a hatóságokkal: annyi bírságot kaptak már, hogy abból akár el is végezhették volna a szükséges javításokat. Az iszap elszállítására vonatkozó szerződést nem tudtak bemutatni, az iszap valahogy mégis eltűnik a telephelyről. (Átlátszó)

Indul a kereskedőházi biznisz, összesen kb. hatmilliárdból
A külügyhöz tartozó Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) majdnem hatmilliárd forintot költ arra, hogy új külföldi irodákat létesítsen. Az üzemeltetésre kiírt közbeszerzés nyertesei között akadnak ismerős nevek. Felbukkan az előző kormány fejlesztési miniszterének, Fellegi Tamásnak a cége, de a Tiborczékhoz is kötődő Adnan Polat is . A kínai irodák nyitásával megbízott cégek pedig két héttel a pályázati kiírás előtt kötöttek stratégiai megállapodást az MNKH-val. (MNO)

Az RMDSZ nem válaszolt az adatigénylésre, jön a per
Az RMDSZ az elmúlt hat évben kb. 28 millió eurós összeget kapott a román kormánytól az erdélyi magyarság számára. Az Átlátszó Erdély megpróbált utánajárni az összeg felhasználásának, de az derült ki, hogy még a román kormány felé is csak meglehetősen vázlatos beszámolókat küldenek.  Az elnök szerint egyébként nem is kötelesek válaszolni a hozzájuk beadott adatigénylésre. Ezt azonban most már a bíróság fogja eldönteni.  (Átlátszó Erdély)

Nemcsak Vaszily Miklóst hallgatták le az MTVA-nál
Márciusban egy véletlennek köszönhetően találták meg a lehallgató-készüléket Vaszily Miklós vezérigazgató irodájában. A rendőrség tiltott adatgyűjtés gyanúja miatt kezdett nyomozni, emiatt szinte kizárható, hogy a megfigyelés titkosszolgálati megrendelésre történt volna. Most kiderült, hogy az MTVA többi vezetőjét is megfigyelték. A jelek arra mutatnak, hogy a megrendelőnek belsősnek kellett lennie. (444)

Ha van még két perced:

A Legfőbb Ügyézség húsz új szolgálati autót és egy kisbuszt vett 94 millióért. A közbeszerzést a 90-es évek óta kedvenc, csak az idén több tucat szerződést behúzó Porsche Hungária nyerte. (Átlátszó)

Meglepően nagy engedményt adott a főváros a Red Bull Air Race-t szervező cégnek. A százezer négyzetméteres közterület 3 napos használatáért a teljes ár 10%-át fizetik csak ki. (Index)

Már lengyel és román közbeszerzések között is kereshetünk a Korrupciókutató Központ Budapest közpénzkereső honlapján. A két éve indult honlap korrupciós kockázati indexet is mutat. (Adatújságírás)

Lipóton szinte minden a híres pékség tulajdonosáé, aki egyben a polgármester is. Kivéve, a fontos bevételeket hozó termálfürdőt, aminek vezetői aránytalanul magasnak tartják a rájuk rótt adóterheket. (MNO)

Egyelőre nem tudjuk meg, mennyit költött a kormány az „Üzenjünk Brüsszelnek” kampányra, ami a választási szervek szerint nem is kampány, csak tájékoztatás a kvótaellenes népszavazásról. (MNO)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás