Hírek

Nem enged a nyomásnak a 30 éves szegedi HÖK-elnök

Ezekről ne maradj le!

Elengedték L. Simon kezét (Átlátszó)
Büszke a HÖK-tevékenységére Török Márk (Index)
Az államot hibáztatja a biznisz bedögléséért Hunvaldék cége (Átlátszó)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van három perced:

Elengedték L. Simon kezét
Rákellenes sárgabarackmag, fitneszedző feleség által megszerzett állami földterületek, saját panzióhoz vezető közút közpénzen és számos Velencei-tó parti biznisz – ezek kísérték L. Simon László író, költő, borász politikai pályafutását. Az ív néhány nappal ezelőtt tört meg, amikor egy sajtótájékoztatón jelentették be a menesztését az államtitkári posztról, miközben L. Simon épp magyar őshonos fajtájú kutyák bronzszobrait avatta fel. (Átlátszó)

Büszke a HÖK-tevékenységére Török Márk
12 éve a hallgatói önkormányzat elnöke Szegeden Török Márk, az Indexnek azt nyilatkozta, az ellene felhozott 4 éves időkorlát érve ellenére sem mond le. Az SZTE felszólította a poszt elhagyására, a dékánok nyílt levélben kérik, hogy ne fellebbezzen a döntés ellen. Török viszont azt ígéri, addig marad, amíg nem rendeződik az ügye, egyelőre nem akarja otthagyni a HÖK-öt, aminek a létrehozására és tevékenységére kifejezetten büszke. (Index)

Az államot hibáztatja a biznisz bedögléséért Hunvaldék cége
Félmilliárd forintra perli a magyar államot a Hunvald György büntetőügyében lefoglalt Cessna miatt a volt VII. kerületi polgármester felesége tulajdonában álló cég, amely a repülőgépet üzemeltette. Az MSZP kerületi pártszervezete élére frissen megválasztott Hunvald valahai, alapvetően posztszovjet  bizniszekben érdekelt vállalkozásai mára kimúltak, az utolsót 2014-ben számolták fel. (Átlátszó)

Miskolcon a bűnszervezettel vádolt ügyvéd ügye
Debrecenben jogellenes fogvatartásra hivatkozva pótmagánvádlóként lépett fel az a bűnszervezettel vádolt ügyvéd, akinek ügyét a Nyíregyházi Törvényszék munkakapcsolatra hivatkozva korábban nem tárgyalta. A Debreceni Törvényszék bírói a pótmagánvád miatt kérték saját kizárásukat. A vád szerint az ügyvéd létrehozott egy bűnszervezetet, ami prostitúcióval, illegális cigarettaforgalmazással, valamint gazdasági társaságok színlelt értékesítésével és vagyonuk eltüntetésével foglalkozott. (Index)

Ha van még két perced:

Esőkabátot, gyakorló pólót, akciópólót, akciómellényt, bűnügyi technikus melles nadrágot, vízi rendészeti ruhákat szállíthat a büntetés-végrehajtás a rendőrségnek mintegy 480 millió forintért. (Átlátszó)

Az olimpiai pályázattal megbízott cég ötmilliárdot költ tanácsadókra. Milliárdok mennek külföldi tanácsadóknak, és az olimpiai pályáztatásért felelős vállalat vezetőjének volt cégéhez. (Átlátszó)

Lakcímként használja, mégis kimaradt Pesti Imre fideszes képviselő eddig leadott összes vagyonnyilatkozatából egy rákosligeti családi ház. (Direkt36/444)

Technikai okok miatt” nem jelentkezett még ki Rogán Cecília egy belvárosi címről. A lakcímén található lakás tulajdonosa egy belvárosi Fidesz-KDNP-képviselő. (Bors)

Elfogadta az izraeli parlament azt a törvényt, amely kötelezi a főként külföldi támogatásokból működő civil szervezeteket arra, hogy minden nyilvános megjelenésnél hívják fel finanszírozási struktúrájukra a figyelmet. (+972)

Egy állami hírügynökségtől igazolt főszerkesztőket az RBC orosz híroldal, miután a korábbiakat állítólag a Kreml nyomására váltották le. Kiszivárgott az első szerkesztőségi értekezleten elhangzott beszélgetés. (Meduza)

Mexikói drogkartell is használta a HSBC bank szolgáltatásait, sőt, az Egyesült Államok által szankcionált országokban is üzleteltek, mégis csak egy elég kedvező különmegállapodás lett az ügy vége. (BBC)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás