Hírek

Még mindig haragszik Orbánra Simicska

Ezekről ne maradj le!

Így próbálják Schmidt Máriát kiszorítani a projektjéből (Átlátszó)
Még mindig haragszik Orbánra Simicska (NOL)
Az azeri elnök szerint náluk nincsenek politikai foglyok (Global Voices)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van három perced:

Így próbálják Schmidt Máriát kiszorítani a projektjéből
Szellemházként tátong az eddig több mint 7,5 milliárd forint közpénzbe került Sorsok Háza a Józsefvárosban, s úgy fest, a kormány, amely kezdetben alig egy évet szánt a kialakításra, most, túllépve minden létező határidőt, nem kapkod. Fontosabbnak tűnik a témagazda Schmidt Mária történész, nemrégiben még közelmúlt-történeti főideológus megzabolázása. Újabb oligarcha-leszámolást látunk? (Átlátszó)

Még mindig haragszik Orbánra Simicska
Sokak szerint Simicska Lajos haragja semennyire nem enyhült, és mindenáron szembe akar menni Orbán Viktorral, akár még azon az áron is, hogy a Jobbikot támogatja annak ellenére, hogy nem feltétlenül ért egyet a párt által hirdetett eszmékkel. A Jobbik hírlapi kacsának minősítette a Népszabadság Simicska-Vona közeledéssel kapcsolatos értesüléseit. (NOL)

Az azeri elnök szerint náluk nincsenek politikai foglyok
Ilham Alijev azeri elnök azt hajtogatja, hogy hazájában nincsenek politikai foglyok, sőt, hivatalos kommunikációjában az európai politikai rendszerekhez hasonlítja Azerbajdzsánt. Egy nemrég szabadon engedett oknyomozó újságíró szerint viszont komoly probléma, hogy a demokráciáért küzdő aktivistákat mondvacsinált indokkal távolítják el az útból Alijev körei. (Global Voices)

Ha van még két perced:

Szívességért hirdethettek többet a jobboldali kormányok a jobboldali médiában; a baloldali kormányok idején az állami cégek a magáncégekkel közel megegyező arányban hirdettek a Népszabadságban és a Magyar Nemzetben. (Index)

2,3 milliárd forint kölcsönt adott az Eximbank a Váci1 üzletházra. Az ingatlan tulajdonosa a Horizon-Efpartners Kft., ami ahhoz a cégcsoporthoz kötődik, amelytől az MNB megvásárolta az Eiffel Palace-t. (Átlátszó)

Elutasította a cégbíróság a Ledina Kerámia Kft. bejegyzési kérelmét, a céget a pécsi önkormányzat hozta létre, hogy felszámolás esetén átvigyék oda a Zsolnay-gyár működését. (Napi)

Már 90 milliárd forintnál járnak a vízi világbajnokság költségei, a Dagály strand mellett pedig a kivágott fák helyére került a Dagály Úszóaréna. (444)

150 elektromos autók töltésére alkalmas állomás építését ígérték tavaly a Jedlik Ányos-terv keretében, most az NGM szerint a meglévő 93 elég a jelenlegi igényekhez. (HVG)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás