Hírek

Húsevő baktériumok közt versenyeznek majd a riói olimpián

Ezekről ne maradj le!

Kétszer veheti meg a Sváb-palotát ugyanaz a cég (Átlátszó)
Letiltotta Tarlós a Habony-közeli ügyvédeket (Válasz)
Szennyezett vízben vitorláznak majd Rióban (Magyar Nemzet)

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van három perced:

Kétszer veheti meg a Sváb-palotát ugyanaz a cég
Az Andrássy út 21. szám alatti ingatlant a VI. kerületi önkormányzat 1,368 milliárd forintért adta el az Amelus Kft.-nek, de közben 733,4 millió forintot fizetnek a cégnek, így az üzletből Terézváros haszna mindössze 634,6 millió forint. A társaságnak azért fizet az önkormányzat, mert 2004-ben egyszer már eladta az ingatlant az Amelus Kft.-nek, de azt a szerződést a Legfelsőbb Bíróság 2010-ben érvénytelennek nyilvánította. (Átlátszó)

Letiltotta Tarlós a Habony-közeli ügyvédeket
A fővárosi tulajdonú cégek közbeszerzéseit kezelő új cégről nemrég megjelent, hogy egy olyan ügyvédi iroda képviseli, amely a letelepedési kötvénybizniszből is hasznot húz, és közük van Habony Árpádhoz is, mert ők foglalták le a 888.hu domaint, mindemellett dolgoztak a Rogán polgármestersége idején az V. kerületnek is. Tarlós István főpolgármester mára megtiltotta, hogy az új kft. együttdolgozzon az ügyvédi irodával. (Válasz)

Szennyezett vízben vitorláznak majd Rióban
Óriási a megbetegedés kockázata a riói olimpiai játékok nyílt vizes helyszínén. A versenyzők már most azt számolgatják, mikor fognak megbetegedni. Az AP hírügynökség által készítettett vizsgálat szerint a parttól távolabb sem tisztább a víz, a sportolók emberi szennyben fognak versenyezni. Az olimpiai tesztverseny egyik résztvevőjét húsevő baktérium támadta meg, a junior bajnokság résztvevőinek pedig 6,7%-a betegedett meg. (Magyar Nemzet)


Ha van még két perced:

Egy Mészáros Lőrinchez közel áll nagyvállalkozó lehet az MKB egyik legnagyobb új tulajdonosa. A tulajdonosok többször értésre adták, nem kívánnak nyilvánosság elé állni. (444)

Sportkomplexum is épül Felcsúton, most úgy tűnik, hogy a helyi stadion másfélszeresébe fog kerülni a beruházás. A Pancho Aréna 3,8 milliárd forintért épült. (Index)

Kuna Tibor nem válaszolt a 444 kérdéseire a Futball-szigetről, máshol viszont alákérdeztek, így szívesen elmondta, hogy természetes, hogy nem veszteséget akar gyártani. (444)

Százmilliókkal rövidítheti meg a magyar államot Andy Vajna azzal, hogy Romániában jegyeztette be tévécsatornáit, és ott kell majd társasági adót és műsorszolgáltatói díjat fizetniük. (HVG)

Nem szívesen adnak a betegek hálapénzt, de a HáziPatika felmérése szerint minden ötödik beteg ad át végül borítékot az orvosának. (HáziPatika)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás