Hírek

Zombitámadás a VII. kerületben: megint itt van Hunvald György

Ezekről ne maradj le!

Zombitámadás a VII. kerületben: megint itt van Hunvald György (444)
Külön közlekedési sávot és széles mosolyt kér a NOB (Átlátszó)
Az egyházi egyetemnek is átláthatónak kell lennie (Átlátszó Oktatás)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van három perced:

Zombitámadás a VII. kerületben: megint itt van Hunvald György
Megint helyi MSZP-elnöknek választották Hunvald Györgyöt a VII. kerületben. A korábbi polgármester két büntetőügyben is érintett volt, ami miatt több mint 2 és félévig volt előzetes letartóztatásban. Az egyik ügyben hűtlen kezelés miatt vizsgálódott az ügyészség, a másiknál önkormányzati ingatlanok áron aluli értékesítése volt a cselekmény, Hunvaldot itt hivatali visszaélésért ítélték szabadságvesztésre. (444)

Külön közlekedési sávot és széles mosolyt kér a NOB
Előkerült egy 7000 oldalas lista arról, milyen kérései vannak a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a rendező országok felé. Nem meglepő, hogy a pénzügyi okok miatt és a közvélemény támogatása nélkül sorra mondták le a jelentkezők a 2022-es téli olimpia megrendezését. A NOB kérései közt az általuk használt útvonalakon külön közlekedési sáv létrehozása és az is szerepel, hogy szállodáikban mosolyogva kell őket köszönteni. Ja, és legyen a minibárban Coca-Cola is. (Átlátszó)

Az egyházi egyetemnek is átláthatónak kell lennie
Egy hallgató 53 egyetemet kérdezett meg arról, hogy fizettetnek-e a hallgatókkal díjat a jogorvoslati eljárások során. Mindezt azután, hogy tőle a BME-n kértek igazgatási szolgáltatási díjat. Kiderült, sehol máshol nem szednek ilyet, a Károli Gáspár Református Egyetem viszont megtagadta a válaszadást, azzal érveltek, rájuk nem vonatkozik az információszabadságról szóló törvény, a NAIH szerint viszont igen. (Átlátszó Oktatás)

Elüldözte Vajnát a Brexit
A Brexitre hivatkozva költöztette át csatornáit Londonból Romániába Andy Vajna. Egy médiajogász szerint nem ritka, hogy magyar csatornák külföldön vannak bejegyezve, Romániában a műsorok tartalmát főként a magyar médiahatóság jelzésére vizsgálják csak (bár az ottani szabályoknak kell megfelelni), és minimális a műsorszolgáltatási díj, ezzel lehet spórolni. (Nol)

Ha van még két perced:

Hát persze, hogy egy kormányközeli ember kommunikációs cége kapta meg potom pénzért a Futball-sziget helyszínét, még több százmilliós állami cégszponzoráció is jutott a projektre. (444)

Drónokkal készített videófelvételek segítenek az újságíróknak abban, hogy megbecsüljék, hányan vannak egy tüntetésen, vagy megmutassák, hogyan gazdagszik Mészáros Lőrinc. (Átlátszó)

A Daniel Cohn-Benditről készült riportja miatt hírhamisítóként emlegetett Papp Dániel lett az MTVA programigazgatója. (Index)

204 millió forintot követelnek magánszemélyek a Kodolányi János Főiskolától, miután az intézmény egy offshore-cégen keresztül vett fel tőlük támogatást egy, azóta meghiúsult beruházásra. (Nol)

Az ügyészség 63 MNB-alapítványi szerződés miatt kérte a Közbeszerzési Döntőbizottság vizsgálatát, a problémás szerződések értékének akár 15%-a is lehet a büntetés. (Portfolio)

Orbán, Rogán, Simicska – az Origo szerint a velük folytatott beszélgetéseket tartalmazták azok az adathordozók, amiket Spéder Zoltánnál tartott házkutatáson foglaltak le. (Origo)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás