Hírek

Takarékos városgazdálkodás, vagy óriásmutyi? Szerinted?

Ezekről ne maradj le!

Stadionláz 3. rész: a stadionépítő cégek toplistája (Átlátszó)
110 millióért vásárol be helyi földekből a ceglédi polgármester és a városi Fidesz-család (444)
Óriásmutyitól paráznak a fővárosi cégvezetők (Index)

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van 3 perced:

Stadionláz 3. rész: a stadionépítő cégek toplistája
Nincs nagy meglepetés a stadionépítési láz nyertesei között. A közbeszerzések nettó értékei alapján a toplistán ők szerepelnek: Market, ZÁÉV, Swietelsky Magyarország, Mészáros és Mészáros, West Hungária Bau  – mind olyan cégek, amelyek sikerrel szoktak szerepelni az infrastruktúra-tendereken. (Átlátszó)

110 millióért vásárol be helyi földekből a ceglédi polgármester és a városi Fidesz család
Takáts László ceglédi fideszes polgármester és felesége 65 millió forint értékben licitáltak Ceglédhez közeli földekre. A vásárlást 80%-ban hitelből fedeznék. A maradékot Takáts állítása szerint önerőből teremtették elő – ez jelenleg nem ellenőrizhető, vagyonnyilatkozata ugyanis nem található meg a város honlapján. A hivatalos indoklás szerint nincs ehhez elég tárhely. (444)

Óriásmutyitól paráznak a fővárosi cégvezetők
A fővárosi köztulajdonú cégek és a fővárosi önkormányzat közbeszerzései egyetlen céghez kerülnek. Ez ellen a nagy volumenű kiszervezés ellen lázonganak a közműcégek vezetői, akik attól félnek, hogy ez egy kormányközeli gazdasági körnek kedvezne és a költségek növekedésével is járna. Már meg is jelentek az első kiírások. (Index)

1,8 milliárd forintért keres tanácsadókat a Miniszterelnökség
Közbeszerzési és jogi tanácsadókat keresnek, augusztus 1-jéig lehet jelentkezni. A Miniszterelnökségnek nem ez az egyetlen hasonló kiírása, hiszen májusban 4,8 milliárdért már kötöttek egy keretszerződést ilyen jellegű munkákra. (Átlátszó)

Még tízmilliárd az állami médiaóriásnak
Nem volt elég tavaly az MTVA-nak a már amúgy is sztratoszférikus 80,5 milliárd forint a költségekre, még 10,6 milliárd extra forrásra szorult. Azaz minden magyar bedobott még ezer forintot az állami média feneketlennek látszó kútjába. (Népszabadság)

Ha van még két perced:

Lázár szerint lehet kapcsolat Habony Árpád és a letelepedési kötvények árusításában résztvevő üzletember között, de ez biztos nem volt hatással a kötvényekkel kapcsolatos döntésekre. (444)

Farkas Flóriánt beidézte és érintett személyként kikérdezte volna az Európai Csalás Elleni Hivatal, ő azonban nem ment el. (Népszabadság)

Eladta a magyar állam az MKB bankot – 90 százalékát egy egészen furcsa párosnak. (444)

Mintegy 64 millió forintért vásárol új autókat a Külügyminisztérium. (Átlátszó)

A Fővárosi Törvényszék döntése értelmében újra kezdődik Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármester pere. (444)

Orbán fuvarügyi tanácsadója megvette a budai látképet elcsúfító rózsadombi betonszörnyet. (HVG)

Pont most megy nyugdíjba Németh Lászlóné – az államtitkár (korábbi miniszter) felelt a takarékszövetkezeti integrációért, ami az utóbbi időben szétesni látszik. (444)

Felnyomta az ügyészség az MNB alapítványait a Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottságánál. (444)

A szabadság földjén is előfordul, méghozzá elég gyakran, hogy súlyos közpénz milliárdokat ölnek új stadionok építésbe. Sőt, esetenként még ennél is tovább mennek. (Deadspin)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás