Hírek

Oligarcha kezéből oligarcha kezébe csúszhatott az Index

Ezekről ne maradj le!

Igazat adtak az Átlátszó Oktatásnak a szegedi HÖK-elnökkel szemben (HVG)
Simicska embere vehette meg az Indexet (Origo)
„Magyarország nem jogállam” ‒ állítja a devizahitelesekért harcoló ügyvéd (Magyar Nemzet)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van három perced:

Igazat adtak az Átlátszó Oktatásnak a szegedi HÖK-elnökkel szemben
Az Emberi Erőforrások Minisztériumának értelmező állásfoglalása arra jutott, hogy valóban összesen csak négy évet tölthet el egy hallgató HÖK-ösként. Az erről szóló, tavalyi jogszabályt még az Átlátszó Oktatás vette észre. Szabó Gábor rektor ez alapján megsemmisítette Török Márk újraválasztásának eredményét. Az EHÖK perre megy, és addig a helyén maradhat a 12 éve regnáló elnök, pedig egy tucat dékán kéri lemondásra. (HVG, Eduline)

Simicska embere vehette meg az Indexet
Ugyanaz vásárolhatta meg az Indexet, mint aki Simicska Lajoséktól a Class FM-et, állítja az Origo. A rádiós ügyletnél az lehetett a cél, hogy az Orbán Viktorral összevesző üzletember rajta tartsa a kezét az adón, ezért egyesek most is őt látják a háttérben. Korábbi sajtóértesülések is arról szóltak, hogy Simicska Lajos a kormány által szintén kikezdett Spéder Zoltán piacvezető hírportálját opciós szerződéseket kihasználva venné át. (Origo)

Kabaréval folytatódott a Liget-ostrom
Miután a rendőrség feloszlatta a Ligetvédők első tüntetését, áttörték a kordont és felmásztak az épületre. A biztonsági szolgálat emberei – a 444 szerint a nagy médiafigyelem hatására – most némi dulakodás után visszavonultak. Végül megint a hatóságok léptek közbe, de az egyik tiltakozóval meggyűlt a bajuk, mert túl magasra mászott, és nem volt elég hosszú létra. Majd miután önként lejött, a pszichiátriára szállították. (444, 444, Kettős Mérce)

„Magyarország nem jogállam” ‒ állítja a devizahitelesekért harcoló ügyvéd
„Hamis kommunikáció”, hogy a kormány megvédte a devizahiteleseket, állítja Lázár Dénes ügyvéd, aki az Európai Bizottságnál eljárását kezdeményezte az őket érintő törvénye miatt. Úgy látja, „Magyarország nem jogállam”, mert megpróbálják elfogadtatni, hogy az adósok visszakapták az árfolyamrés összegét és a manipulált költségeket, de azt már nem hagyják, hogy az árfolyamkockázatból fakadó terheket ne rájuk hárítsák. (Magyar Nemzet)

Kapaszkodjon: lehet, hogy valakit kirúgtak az MNB-botrány miatt?
Távozik a jegybanktól Csizmadia Norbert, az MNB gazdaságstratégiáért és tervezésért felelős ügyvezető igazgatója. Hivatalosan szervezeti átalakításokkal indokolták a lépést, de a Magyar Nemzet szerint az alapítványok gyanús pénzköltései miatt kirobbant botrány egyik vezéráldozatának is tekinthető. Aggódni azért olyan nagyon nem kell, Csizmadia a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány elnökeként folytatja munkáját. (Magyar Nemzet)

Ha van még két perced:

A Jobbik alelnöke szerint titkos megfigyelés alatt állhat, ezért írhatta egy kormányközeli bulvárlap fotókkal illusztrálva, hogy egy nővel ment be egy bokorba. (444)

Pórul járt egy járási osztályvezető: beugrott egy ellenőrnek és hagyta, hogy megvesztegessék földhivatali adatokért. (444)

Még maga riói kormányzó is úgy látja, hogy óriási bukás lehet az idei brazil olimpia. Közben a rendőrök és a tűzoltók a reptéren tüntetnek. (444, 444)

Nagyjából 112 ezer francia rendőr adatait dobták fe az internetre. (Index)

Kínában közel 3,5 millió forintnyi jüannal kenhettek meg egy politikust, hogy engedje egy mérgező sportpálya felépítését. (SCMP)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás