Hírek

Most aztán jól megbüntették az MNB-alapítványokat

Ezekről ne maradj le!

Most aztán jól megbüntették az MNB-alapítványokat (444, Index)
Habony a világ körül (Index, 444)
A Fradi-vezér cége reklámozhatja a budapesti olimpia ötletét (VG,Index)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van három perced:

Most aztán jól megbüntették az MNB-alapítványokat
Az elhíresült MNB-alapítványok, amik több mint 250 milliárd forint közpénz felett rendelkeztek, több mint 20 milliárdot szabálytalanul, közbeszerzési pályázázat kiírása nélkül költöttek el. Az alapítványuk maguk kértek eljárást önmaguk ellen, így lehetséges, hogy alapítványonként 200 ezer forint büntetést kellett fizetniük, mindösszesen 1 milliót. (444, Index)

Habony Hongkongban helikoptertúrázott
Habony Árpádnak nincs szerencséje a nyaralásokkal. Először egy ibizai luxusklub image-filmjében bukkant fel erősen szipogva, most pedig egy hongkongi helikoptertúra számlái között bukkantak a nevére. A majdnem 1 millió forintba kerülő utat egy hongkongi bankár foglalta le Habonynak. A bankár a letelepedési kötvények forgalmazásában érdekelt itthon. (Index, 444)

A Fradi-vezér cége reklámozhatja a budapesti olimpia ötletét
Csak egy pályázatot adtak le arra a nyílt közbeszerzésre, ami a 2016-os esetleges olipmiáról való párbeszéd kampány stratégiájának kialakítása és lebonyolítására írtak ki. Az egyetlen pályázó, és így győztes cégpáros egyik cégének tulajdonosa Orosz Pál, aki a Fradi vezérigazgatója is. Kezdésként 700 milliót kaptak, de ez felmehet 900-ra is. (VG, Index)

Ha van még két perced:

Sérelemdíjat fizet a Fidesz a Helsinki Bizottságnak. Az 1 millió forintot azért ítélte meg a Fővárosi Ítélőtábla, mert a Fidesz megsértette a Helsinki jó hírnévhez való jogát. (444, Index)

Ötmilliárd forint mínuszba kerülhet a vizes vébé. Fónagy János államtitkár írásbeli válaszában részletezte a kiadásokat és az esetleges bevételeket. (VG, Index)

A kormány közel 1,4 milliárd forintot fordított a tavaly elindult Nemzeti Köznevelési Portálra. Az oldalnak napi 800-1500 egyedi látogatója van, de havi másfélmillióba kerül. (Index)

Szeptember 21-én állhat bíróság elé Simon Gábor, az MSZP egykori elnökhelyettese. 2014-ben több mint 240 millió forintjáról nem számolt be vagyonnyilatkozatában. (Index)

Garancsi István cége ellen végrehajtást indított a NAV. A cég 3 milliárd forint uniós támogatást kapott arra, hogy általa ígéretesnek tartott cégekbe fektessen. (NOL)

Korrupció miatt jogerősen is öt év letöltendő börtönbüntetést kapott szerdán Nicușor Constantinescu, a Konstanca megyei tanács volt elnöke. (Maszol)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás