Hírek

Tovább trollkodhat Simicska, és tuti fog is

Ezekről ne maradj le!

A panamai ügyészség szerint csaltak Welszék (Átlátszó)
Pont befért a vizsgálati határ alá a felcsúti kisvasútépítés (444)
Nem spórol a jogi képviseleten a közmédia (Átlátszó)

 

tamogatoi_banner_cikkbe

 

Ha van 3 perced:

A panamai ügyészség szerint csaltak Welszék
Az Átlátszó megszerezte a vádiratot a furcsa körülmények között elhunyt Welsz László ügyében, ahol gyanúsított lett a vállalkozó volt élettársa, de utána elbizonytalanodtak abban, hogy kinek van igaza. Az érintettek szerint a változásban szerepe van annak, hogy a nő új párja az egyik Fidesz-közeli milliárdos mindenese és ügyintézője, ráadásul a férfi rendőr volt, így duplán jók a kapcsolatai. (Átlátszó)

Titkolják a különvéleményt a jegybanki alapítványok ügyében
Különvéleményben vitatja az MNB felügyelőbizottságának egyik tagja azt a jelentést, amely szerint minden rendben a pénzintézet alapítványai körül. Többek között az nem tetszett Nyikos Lászlónak, hogy a jelentés „elvárásnak” nevezi az alapítványok létrehozását, noha ilyen feladatot szerinte a jegybanktörvény nem mond ki. A bizottság közleménye egy szóval sem említette a különvéleményt, és azt egy­előre a közvélemény sem ismerheti meg. (VG)

Nem spórol a jogi képviseleten a közmédia
Összesen 400 millió forintot költött ügyvédekre 2014 óta az MTVA. A pénz több mint felét az Őszy Ügyvédi Iroda kapta, amely kapcsolatba hozható Várhegyi Attilával. A volt Fidesz-pártigazgató családtagjainak több cégben vannak érdekeltségei, amelyek összesen tízmilliókért adnak tanácsokat a közmédiának. Az Őszy Ügyvédi Iroda képviselte a közmédia egyik kft.-jét akkor is, amikor furcsa körülmények közt vettek 110 honlapot Várhegyihez köthető vállalatoktól. (Átlátszó)

Pont befért a vizsgálati határ alá a felcsúti kisvasútépítés
A kormány jó érzékkel kért pénzt a felcsúti kisvasútra. A 600 millió forintnyi EU-támogatás épp valamivel azon kétmillió eurós határ alatt maradt, amely felett az Európai Bizottság előzetesen vizsgálná egy projektnél, hogy megéri-e a rá költött pénz. Így nem kellett utasszámot ígérni. Ettől még az uniós csalásellenes hivatal, az OLAF utólag nyomozhat, és előveheti a hatástanulmányokat. (444)

Tovább trollkodhat Simicska, és tuti fog is
Másodfokon is megnyerte a pert a Közgép, amit azért indított, mert három évre kizárták a közbeszerzésekből. Így jogerős, hogy Simicska Lajos cégét szabálytalanul tiltották ki az állami tenderekből, miután az üzletember összeveszett Orbán Viktorral (hivatalosan azért, mert egy beruházáshoz egy alvállalkozó túl kicsi hajókat hozott). A cég folytathatja azt a játékot, hogy trollkodásból mindenki más alá ígér. (444)

Ha van még két perced:

Tizenkét év után robbanthatják ki a hatalomból a szegedi HÖK-elnököt. (Átlátszó Oktatás)

Rogán Antal rendőri feljelentést tesz hamis tanúzásért Portik Tamás ellen, aki azt állítja, tízmillió euróval kente meg egy ingatlanügyben. (Magyar Nemzet via Index)

Vádat emelt a NAV a földművelésügyi tárca egy 2008-as szerződése miatt, ami még a minisztérium jogászainak is gázosnak tűnt. (Magyar Idők via Index)

Megint bíróságra megy Hunvald György – de már nem vádlottként, hanem ügyvédbojtárként. (444)

Szabálytalanul, értesítés nélkül, furcsa magyarázkodás mellett foglalhatták le a Spéder Zoltán által használt autót. (HVG)

Az Index a tulajdonosváltása körüli pletykákra válaszolva meghekkelte a saját impresszumát. (Index)

Elképesztő károkozásnak tartja Thomas Piketty baloldali sztárközgazdász a francia munkajogi reformokat. (Világtérkép)

Donald Trump az elnökjelölti kampánypénzei közel ötödét a saját cégeinek folyatta át. (CNN)

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás